Koncert

Hajdu Klára Quartet

A38 Hajó (Koncertterem)
2020. január 20. (hétfő) 13:00

Helyszín:

A38 Hajó (Koncertterem)
1113 Budapest, XI. kerület Henryk Sławik rakpart

Hajdu Klára a hazai jazz élet kiemelkedő énekes-dalszerzője és tanára. A jazzma.hu, az egyetlen magyar jazz portál olvasói 2018-ban újra az év énekesnőjének választották. Énekelt már többek között New Yorkban, Ottawában, Torontóban, Oslóban, Párizsban, Londonban, Glasgowban, Rómában, és folytathatnánk a sort.


Saját quartetjét 12 éve alapította. Eddig két lemezük jelent meg, melyeket mind a szakma, mind a közönség rajongó elismeréssel fogadott. Dalaikat a magyar jazz csatornák mellett már holland és német országos rádiók is műsorukra tűzték. 2013-ban jelent meg első albumuk "Come with me" címmel, rajta saját szerzemények mellett kortárs jazz darabok, örökzöldek és népdalok feldolgozásaival.


2015-ben mutatták be teltház előtt "Plays Standards Dedicated to Chet Baker" című lemezüket, amellyel a legendás jazztrombitás emlékének adóznak. A korongon Chet Baker kompozícióit, és az általa híressé lett jazz standardeket dolgozták fel saját stílusukban a nagyszerű hazai trombitás, Fekete-Kovács Kornél közreműködésével. A szakma "Az év hazai jazz albuma" kategóriában Fonogram-díjra jelölte az albumot 2017 elején.


2019 megújulást hozott a quartet életébe, hiszen a nagyszerű Cseke Gábor lett a zenekar zongoristája.


Klárára dalszerzőként is felfigyelt a szakma, hiszen "You're Gonna Rise" című szerzeményét, melyet Szakonyi Milánnal hangszerelt, "A Dal2019" szakmai zsűrije beválogatta a legjobb 30 dal közé.


Idén októberben megjelent Klára első magyar nyelvű saját szerzeménye, a "Nyár" amelyben Szakonyi Milán gitáron és Fekete-Kovács Kornél szárnykürtön közreműködött.


A quartet jelenleg legújabb lemezének dalain dolgozik, amelynek megjelenését 2020-ra tervezik.


Hajdu Klára (ének), Cseke Gábor (zongora), Soós Márton (nagybőgő), Hoff Marcell (dob)