Koncert

Halász Judit: Játsszunk együtt!

Elmarad
Halász Judit előadó
VOKE József Attila Művelődési Központ
2020. május 16. (szombat) 10:30
Megjegyzés: Gyereknap

Helyszín:

VOKE József Attila Művelődési Központ
2120 Dunakeszi, Állomás sétány 17.

Halász Judit színészi pályafutásával párhuzamosan új műfajt teremtett előadóművészként. Magyar költők verseit több mint harminc éve énekli a magyar könnyűzene legjobbjainak megzenésítésében – méghozzá gyermekeknek. Generációk nevelkedtek fel lemezeinek hallgatása közben. 18 megjelent lemez után először egész estés filmkoncertet forgattak a művésznővel, „Csiribiri”  címmel. Utoljára 2014 őszén jelent meg lemeze, melynek címe: „Kezdődhet a mulatság”  


A JÁTSSZUNK EGYÜTT! című koncerten az eddig megjelent  zenei anyagokból hallható válogatás, amely csokorba fogja Halász Judit egyedülálló pályafutásának legnépszerűbb alkotásait.


Legfontosabb küldetésének tartja fenntartani a családok, a gyerekek magyar költészet iránti érdeklődését és dalok formájában észrevétlenül szórakoztatva felhívni a figyelmüket az élet sok, fontos törvényére, amihez alkalmazkodnunk kell, ha a humanizmus etikája szerint akarunk élni.
A gyerekek – Magyarországon elsőként – a Mosoly-Rend lovagjának választották. A Vígszínház tagja, a magyarországi UNICEF elnökségi tagja. A magyar állam Jászai Mari- és érdemes művész díjjal, a Magyar Köztársasági Tiszti Keresztjével, valamint Kossuth-díjjal jutalmazta eddigi munkáját.


Zenészek:
Anti Tamás – akusztikus gitár, mandolin, szájharmonika, ének
Bartha Tibor – billentyűs hangszerek, hegedű, furulya, ének
Födő Sándor – basszusgitár, ének
Barna Zoltán „Csibi” – dob, ütőhangszerek
Móricz Mihály – gitár, ének     


A koncerten klasszikus és kortárs magyar költők megzenésített versei hangoznak el. Játékosság, humor, fantázia jellemzi ezeket a dalokat, amelyeket kicsik és nagyok együtt is énekelhetnek.


A koncert időtartama: kb. 60 perc


A koncertet 4 éven felüli gyerekeknek ajánlják.