Koncert

Hans Koch, Jonas Kocher, Gaudenz Badrutt & Sőrés Zsolt / szabadzene

Hans Koch előadó
Jonas Kocher előadó
Gaudenz Badrutt előadó
Sőrés Zsolt előadó
Lumen kávézó
2019. május 21. (kedd) 20:30
Ár: 1500 Ft, mellyel a zenészeket támogatod!

Helyszín:

Lumen kávézó
1085 Budapest, VIII. kerület Horánszky utca 5.

Az elektro-akusztikus triót a svájci improvizációs zene kiemelkedő fugurái alkotják, akik ebben a formában 2014 óta zenélnek együtt. Ezúttal Sőrés Zsolttal kiegészülve koncerteznek a Lumenben.
Hans Koch klasszikus klarinét játékosból vált az európai improvizációs zenei színtér egyik leginnovatívabb fúvósává. A '80-as évektől olyan alkotókkal dolgozott, mint Cecil Taylor és Fred Firth. A Koch-Schütz-Studer trió hangzásának megalkotója, emellett rádiójátékokhoz és filmekhez ír zenét.
A '90-es évektől használ elektronikát is, mintegy fúvóshangszerei kiterjesztéseként. Hangzásvilága összetéveszthetetlen, produkciói nagyon egyedi hangulatúak.
Jonas Kocher zenei munkásságát leginkább a szubjektív hallás és észlelés és az adott tér viszonya, illetve a véletlenszerű elemek integrációja jellemzi leginkább. Kocher-t a kontrollálatlan játék és a nagy pontosság, a folyamat-orientált munkák és az instabil helyzetek kettőssége izgatja. Munkái a színházi világ, az installáció és a koncert-szerűség határterületén mozognak.
Olyan zenészekkel dolgozik együtt, mint Michael Doneda, Joke Lanz, Axel Dörner, Hans Koch, Jacques Demierre és még sokan mások.
Gaudent Badrutt kortárs klasszikus zenei pályán indult, mint zongorista, de már 20 éve az improvizatív, kísérleti elektronikus zene színterén mozog. Szólóprodukciói mellett a strøm duó egyik fele, illetve ezen trió tagja. Kifinomultság, minimalista zajok, drón zene és a sűrű struktúrák a kulcsszavak zenéjének jellemzésében. Hang és videóinstallációkat is készít.
Olyanokkal dolgozott együtt az utóbbi időben, mint Christof Kurzmann, Kai Fagaschinski, Morishige Yasumune, Ilia Belorukov, Strotter Inst. és sokan mások...