Koncert

Harcsa Veronika & Gyémánt Bálint // Veni

Veni előadó
Kobuci Kert
2022. július 05. (kedd) 19:30
Ár: 3500 Ft, elővétel: 3000 Ft

Helyszín:

Kobuci Kert
1033 Budapest, III. kerület, Fő tér 1

Harcsa Veronika énekes és Gyémánt Bálint gitáros a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz tanszékén voltak osztálytársak. Egyikük Brüsszelben, másikuk Oslóban tanult tovább, mégis egymás legfontosabb zenésztársai lettek. Együttműködésükhöz eddig nyolc lemez, valamint számtalan fesztivál- és klubkoncert kötődik több kontinensen, a világ huszonöt országában.
Az elmúlt években akusztikus duójuk vált a legfontosabb közös formációjukká, és bár legújabb Shapeshifter, vagyis Alakváltó című lemezüket quartetben rögzítették két belga zenésszel, közös munkájuk magja továbbra is a duó.
Kidolgozták, hogyan lehet a legteljesebb hangzást elérni mindössze egyetlen gitárral és énekhanggal, valamint a személyes ihletettségű, mélységet, felszabadultságot és humort magukban hordozó dalaikkal. A néző a kortárs jazz és az improvizatív popzene egyedi Harcsa Veronika énekes és Gyémánt Bálint gitáros a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz tanszékén voltak osztálytársak. Egyikük Brüsszelben, másikuk Oslóban tanult tovább, mégis egymás legfontosabb zenésztársai lettek. Együttműködésükhöz eddig nyolc lemez, valamint számtalan fesztivál- és klubkoncert kötődik több kontinensen, a világ huszonöt országában.

Az elmúlt években akusztikus duójuk vált a legfontosabb közös formációjukká, és bár legújabb Shapeshifter, vagyis Alakváltó című lemezüket quartetben rögzítették két belga zenésszel, közös munkájuk magja továbbra is a duó.
Kidolgozták, hogyan lehet a legteljesebb hangzást elérni mindössze egyetlen gitárral és énekhanggal, valamint a személyes ihletettségű, mélységet, felszabadultságot és humort magukban hordozó dalaikkal. A néző a kortárs jazz és az improvizatív popzene egyedi találkozásának lehet fültanúja.

Szász Veronika és Bata István duó formációját a kísérletező kedv, a felfedezési vágy, valamint a műfaji határokat átívelő alkotás jellemzi. Saját szerzeményű zenéjük többnyire népzene, jazz és elektronika sajátos fúziója, melyet a pillanat ihletettségében, improvizatív módon adnak elő. Alkotás során a hagyományok és a modernitás harmonikus egységét, a legkevesebb kulturális veszteséggel járó, új utakat keresik. Koncertjeikkel olyan közösségi eseményeket teremtenek, ahol a befogadónak az "önmagával való" találkozásra is lehetősége nyílik.