Koncert

Határon Túli Magyar Zenészek Szimfonikus Zenekara

Vashegyi György karmester
Keszei Borbála előadó
Balogh Eszter előadó
Borka Ákos előadó
Árpád-házi Szent Erzsébet Plébániatemplom
2022. augusztus 25. (csütörtök) 20:00

Helyszín:

Árpád-házi Szent Erzsébet Plébániatemplom
1074 Budapest, VII. kerület, Rózsák tere 8.

Km.: Határon Túli Magyar Zenészek Szimfonikus Zenekara, Purcell Kórus, (Keszei Borbála (szoprán), Balogh Eszter (alt), Komáromi Márton (tenor), Borka Ákos  (bariton), vezényel: Vashegyi György


Mendelssohn-Bartholdy: Kyrie in d
Mendelssohn-Bartholdy: O Haupt voll Blut und Wunden
Mendelssohn-Bartholdy: Verleih uns Frieden
Mendelssohn-Bartholdy: Lauda Sion Op. 73


Augusztusban a hagyományokhoz híven ismét megrendezésre kerül az OrgonaPont sorozat. A koncertek különleges nyáresti élményeket kínálnak a tartalmas, felemelő kikapcsolódásra vágyó közönség számára. Ennek keretében egy különleges hangversenynek lehetnek részesei a Filharmónia Magyarország szervezésében Budapesten, Szegeden és Szatmárnémetiben.

Augusztus 25-én Budapesten, 26-án Szegeden és 27-én Szatmárnémetiben
hallhatják a Határon Túli Magyar Zenészek Szimfonikus Zenekara és a Purcell Kórus előadásában, Vashegyi György vezényletével Mendelssohn-Bartholdy műveit.


A Határon Túli Magyar Zenészek Szimfonikus Zenekara megalakulása Vashegyi
György karmester nevéhez fűződik: a kezdeményezés célja, hogy erkölcsi
támogatást nyújtson a legkiválóbb határon túli magyar zenészeknek és erősítse az itthoni és külhoni magyarok nemzeti összetartozásának érzését, egyúttal kifejezze a határon túli magyar muzsikusok elismertségének és megbecsülésének szükségességét.


A Purcell Kórust Vashegyi György 1990-ben alapította a Dido and Aeneas című
opera koncertszerű előadására, és 1991-ben létrehozta az Orfeo Zenekart is, mely nevét Monteverdi Orfeo-jának első teljes hazai előadása után vette fel. E két együttes tagjai azóta Magyarország kiemelkedő régizenei specialistáivá váltak. Jöjjenek el és legyenek részesei a nagy találkozásnak, hallgassák a templomok hűvösében ezt a csodálatos hangversenyt!