Koncert

Icon For Hire (US), Halflives (FR)

Icon For Hire előadó
Halflives előadó
Dürer Kert
2020. március 08. (vasárnap) 19:00
Ár: 5000 Ft, elővét: 4500 Ft

Helyszín:

Dürer Kert
1117 Budapest, XI. kerület, Öböl utca 1

Az Icon For Hire vagány, pop punk, alternatív metál és elektronikus elemeket is felvonultató csapat nem fél az emberek képébe vágni a véleményét, legyen szó szexizmusról, vallásról vagy éppen a zeneiparból. Nevük is egy szarkasztikus kommentár és ez a punk attitűd jellemző a koncertjeikre is. Az amerikai csapat tavasszal új dalaival Európa feli veszi az irányt, nálunk március 8-án, a Dürer Kertbe futnak be.
Ariel Bloomer és Shawn Jump 2007-ben ismerkedtek meg Illinois-ban és amikor Ariel rájött, hogy Jump gitározik, felvetette a közös zenélés ötletét. A jammelések jól sültek el, dobos fronton Jump egy régi haverja ugrott be, majd hamarosan közönség előtt is játszani kezdtek, a következő két évet pedig folyamatos koncertezéssel töltötték és megjelent két EP-jük is.
A bandára egy kiadó is felfigyelt a Myspace-n keresztül és 2010-ben már meg is jelentették első lemezüket a Tooth & Nail szárnyai alatt. A Scripted hard rock album kategóriában hetedik, keresztény album besorolásban az ötödik helyig ugrott a Billboard slágerlistáján és még további három kategóriában is szépen szerepeltek. Hasonló elismeréseket és rengeteg pozitív kritikát gyűjtöttek be második, Icon For Hire lemezükkel is, majd 2015-ben kreatív és ideológiai nézeteltérésre hivatkozva megváltak kiadójuktól és saját kezükbe vették az irányítást. A soron következő lemezükre Kickstarter kampányt indítottak, a You Can’t Kill Us megjelenésére pedig az eredetileg kitűzött 2000 dolláros cél helyett, több mint 127.000 dollár gyűlt végül össze.


Ariel és Jump dalaikon keresztül rendszeresen pedzegetnek fajsúlyos témákat is, Ariel több ízben beszélt arról is, mennyire idegesítőnek tartja, amikor más, női énekesnő által vezetett rock zenekarokhoz hasonlítják őket, csak azért, mert nő, ahelyett, hogy a képességeire, tudására koncentrálnának. A Now You Know című dalukat is ennek a témának szentelték.


A duó nemrégiben megjelentette a Hollow videóját, az elmúlt hónapban pedig kiadták új kislemezüket, a Blindside-ot is, így már az új dalokat is együtt énekelhetjük a duóval március 8-án, a Dürer Kertben. Előttük a francia Halflives játszik.