Koncert

Identified Flying Object feat. Ralph Alessi (BE/HU/US)

Alex Koo előadó
Gyárfás Attila előadó
Ralph Alessi előadó
BMC - Opus Jazz Club
2021. június 19. (szombat) 20:00

Helyszín:

BMC - Opus Jazz Club
1093 Budapest, IX. kerület Mátyás utca 8.

Alex Koo (zongora, billentyűk, elektronika), Gyárfás Attila (dobok, elektromos gong), Ralph Alessi (piccolo, trombita)


★ ★ ★ ★ „Koo zongorahangjai és Gyárfás seprűzése esőcseppekként hullanak alá, Alessi sejtelmes trombita suttogásával végül elektronikus köddé porladva szét” All About Jazz


“Még csak most indult az év, de máris van egy világszínvonalú lemezünk a saját hazánkból” Jazz&Mo


A belga-kínai származású zongorista és zeneszerző, Alex Koo az európai jazz színtér ígéretes fiatal tehetsége. Appleblueseagreen címet viselő albumát, amit olyan amerikai ikonokkal rögzített, mint Ralph Alessi trombitás és Mark Turner szaxofonista, a Downbeat Magazin 2019 Legjobb Albumai közé választotta, négy csillaggal jutalmazta és az „elképesztően eredeti” címkével illette. Alex és az ECM-trombitás Alessi erős zenei köteléke újabb együttműködést szült. Az Identified Flying Object elnevezésű zenekar eredetileg duóként indult Alex zenei lélektársával, az Amszterdamban tanult magyar dobossal, Gyárfás Attilával. A Ralph Alessi csatlakozásával trióvá bővült formáció első lemezét 2021 január 8-án jelentette meg a nevezetes belga kiadó, a W.E:R:F Records égisze alatt. Zenéjük lírai kompozíciók és improvizáció elegye, amely a filmzene, a minimalizmus és a soundscaping határán táncol.


Az Opus Jazz Club csak védettségi igazolvánnyal látogatható. A maszkviselés az étel- és italfogyasztás idejét kivéve kötelező a BMC területén.
Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.