Koncert

In memoriam Nagy Tamás - Balatonboglár

Rákóczy Anna előadó
Agárdi Eszter előadó
Tóth Kristóf előadó
Nagy Zsófia előadó
Rozmán Lajos művészeti vezető
Evangélikus templom
2021. június 13. (vasárnap) 17:00
Ingyenes

Helyszín:

Evangélikus templom
8630 Balatonboglár, Hétház utca 17.

Km.: Rákóczy Anna (fuvola), Agárdi Eszter (cselló), Tóth Kristóf (hegedű), Nagy Zsófia (szoprán); művészeti vezető: Rozmán Lajos Liszt-díjas klarinétművész


J. S. Bach-Kondor Ádám: Ballade, BWV 828/5
J. S. Bach-Kondor Ádám: Gigues, BWV 827/7, 828/7, 829/7, 830/7
J. S. Bach-Kondor Ádám: Jeux Inventifs, BWV 773, 772, 777
Elliott Carter: Esprit Rude Esprit Doux
J. S. Bach: Triosonate BWV 525 - II. I. tétel
J. Haydn: Trio Es-dur, No. 1, Hob. IV
Sári József: Valet – Búcsú


In memoriam Nagy Tamás (1951-2020)
Nagy Tamás, a 2020-ban váratlanul elhunyt Ybl Miklós-díjas, Prima-díjas építész 2021. júniusában töltené be 70. évét. Életműve előtti főhajtásként a Metrum Ensemble tölti meg zenével a megemlékezést az általa tervezett szakrális térben. Az általa megálmodott formákat, tereket egyéb művészeti ágak, köztük kiemelten a zene is inspirálták. Azok közé az alkotók közé tartozott, akik munkájukban valamilyen formában újraértékelve, átdolgozva, de tradicionális értékeket jelenítenek meg. Az esemény alkalmával elhangzó hangverseny erre is reflektál. Részben úgy, hogy a nagy Johann Sebastian Bach műveit kortárs átiratok formájában is megszólaltatja, másrészt, hogy a bachi szellemiséghez hű kortárs zeneműveket is tartalmaz.
A Metrum Ensemble 2012-es megalakulása óta számos hasonló szellemű hangversenyt adott szakrális terekben, főként a Budapest-Fasori Evangélikus templomban, köztük teljes Bach Passió előadással. Ezúttal Nagy Tamás emlékéhez szól a zenéjük, az általa álmodott csodálatos akusztikájú térben.