Koncert

In memoriam Till Ottó 90 - Az Óbudai Jubileumi Zenekar évadzáró hangversenye

Renkecz Kálmán előadó
Gazda Péter karmester
Óbudai Társaskör
2019. június 17. (hétfő) 19:00
Ár: 1000 Ft

Helyszín:

Óbudai Társaskör
1036 Budapest, III. kerület Kiskorona utca 7.

Km.: Közreműködik: Renkecz Kálmán (hegedű); vez.: Gazda Péter


Bach: Korálok a János-passióból
Mozart: F-dúr szimfónia, No. 6, K. 43
Decsényi: Concertino hegedűre és ifjúsági vonószenekarra


Haydn: e-moll szimfónia, No. 44 - Gyász


"Előfordult, hogy magam (szinte előadásszerűen) fordítottam egy teljes próba idejét valamilyen zenén kívüli témára (pl. egy könyvre, egy életműre vagy egy személyiségre – Széchenyi, Schweitzer, Saint-Exupéry). De ha bárki mást közülünk valamilyen téma foglalkoztatott, nyugodtan előhozakodhatott vele, mindig volt idő meghallgatni, véleményt cserélni róla. Természetesen erre a táborozási idő a legalkalmasabb, de évad közben is sokszor kitöltötték az ilyen jellegű beszélgetések a próba szünetét vagy „elvitték” a próba második felét. És – talán ez is mutatja nem eléggé profi zenészi mentalitásomat – sohasem bántam a próba szempontjából „elveszett” időt." Till Ottó (Közösség - zene által)


90 éve, 1929. június 30-án született Budapesten Till Ottó a sokak által szeretett zenetanár, az Óbudai Kamarazenekar alapítója, iskolaigazgató, Óbuda díszpolgára.
Az ő emléke előtt tiszteleg zenekara idei évadzáró koncertjével a 2018. október 1. óta Till Ottó nevét viselő Nagyteremben. Az együttest huszonöt éves fiatalemberként alapította és mindvégig vezette, egybetartotta, lehetőséget adva sok civil foglalkozást választó egykori növendéknek, hogy soha ne szakadjanak el az aktív zenéléstől. Tanítványaiból néhányan zeneművészek lettek, akik mindig szívesen csatlakoznak vendégszólistaként a zenekarhoz.


A HÓNAP ESEMÉNYE

Swing Karácsony Gájer Bálinttal
Swing Karácsony Gájer Bálinttal

Gájer Bálint először ad koncertet a MÜPÁ-ban december 7-én.

Jegyvásárlás