Koncert

Indigó: Northern Song

előadó
Tinta Art Café
2018. december 06. (csütörtök) 19:00

Helyszín:


1114 Budapest, XI. kerület Bartók Béla út 1

Aprólékos és misztikus animációk - így jellemzik Ászity Boglárka munkáit, aki Indigó Northern Song című dalára készített animációs videoklipet az északi fény születéséről. Az alkotást koncerttel és kiállítással egybekötve mutatják be december 6-án a Tinta Art Caféban.


Palágyi Ildikó, Indigó zenéje az art-pop, a progresszív jazz és az élő elektronika találkozásából születő, izgalmas zenei utazás. Műfaji sokszínűségét az érzelmes dallamok, a személyes szövegek és a pillanatot megragadó improvizáció egységesíti. Egyedi, érzékeny megszólalását Bartók Vince, Gyémánt Bálint és Szabó Dániel Ferenc sokoldalú és lendületes hangszerjátéka teszi teljessé.


A felvidéki születésű énekes-dalszerző 2016-ban diplomázott a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz-ének előadóművész szakán, majd 2018-ban a tanári mesterképzésen. Az Indigó gyermekkori becenevéből vált alkotói névvé, amikor 2015 tavaszán megalapította saját formációját. 2016-ban meghívást kapott a Müpa Jazz Showcase fesztiváljára, azóta rendszeresen hallható a hazai klubokban és fesztiválokon. 2018 márciusában zenésztársaival teltház előtt mutatta be "Salt" című, debütáló szerzői nagylemezét az A38 Hajó Kiállítóterében.


Palágyi Ildikó, Indigó (ének, looper), Gyémánt Bálint (gitár), Bartók Vince (basszusgitár), Szabó Dániel Ferenc (dob)