Koncert

IV. Budapesti Nemzetközi Kórusünnep - Nyitókoncert

Bizják Dóra előadó
Zentai Károly előadó
Szabó Dénes karmester
Hollerung Gábor karmester
Müpa (Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem)
2022. július 01. (péntek) 20:00 - 22:00
Ár: 2000 Ft

Helyszín:

Müpa (Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem)
1095 Budapest, Komor Marcell utca 1.

Km.: Nyíregyházi Cantemus Gyermekkar, Hrvatsko pjevačko društvo "Lipa” (Horvátország), Nova Gorica Chamber Choir (Szlovénia)
Bat Kol (Izrael), Adam Mickiewicz University Chamber Choir Poznań (Lengyelország), Budapesti Akadémiai Kórustársaság (karigazgató: Balassa Ildikó)
Bizják Dóra, Zentai Károly (zongora), Budafoki Dohnányi Zenekar ütősei,
vezényel: Szabó Dénes, Valerija Fischbach, Ambrož Čopi, Anat Morag, Krzysztof Szydzisz, Hollerung Gábor


Kórusművek
Orff: Carmina Burana - Fortuna Imperatrix Mundi, Primo vere, Uf dem anger

2022. július 1. és 3. között negyedik alkalommal valósul meg a Budapesti Nemzetközi Kórusünnep. A fesztivál nyitókoncertjén, a Nemzetközi Kórusgálán az érdeklődők a kórusvilág legjava közreműködésével a kóruszene sokféle arcát, a kórusok színes kultúráját, változatos repertoárját ismerhetik meg.


Gondolt már arra, milyen érzés lehet sok száz emberrel együtt énekelni? Jöjjön és próbálja ki magát kórusénekesként, vagy jöjjön akár érdeklődőként és legyen részese ennek a háromnapos ünnepnek, melynek középpontjában az éneklés öröme áll, ahol a hazai és külföldi kórusok hangversenyein kívül közös éneklés és szentivánéji ünnep is szerepel a programban.
A nyitókoncert első részében öt kórus a cappella programját hallgathatjuk meg. A hangverseny második felében Orff Carmina Burana című művének két zongorára és ütőhangszerekre írt változatából az első rész hangzik fel, mely a szerencse forgandóságáról, a tavasz ébredéséről és a tavaszi réten önfeledten játszó fiatalokról szól.