Koncert

J'aime la Chanson

Kárász Eszter előadó
Tompos Kátya előadó
Antal Gábor előadó
Nemes János előadó
Veér Csongor előadó
Takács Szabolcs előadó
Müpa (Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem)
2019. október 05. (szombat) 19:30
Ár: 3300, 4900, 5900, 7900, 9900 Ft

Helyszín:

Müpa (Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem)
1095 Budapest, Komor Marcell utca 1.

Szimfonikus sanzonest az Óbudai Danubia Zenekarral
Három előadóművész, egy zenekar és megannyi örökbecsű francia sanzon a Müpa nagyszínpadán. A három gyönyörű hangú énekesnő három teljesen különböző módon találkozott a francia sanzonnal. Mindhárman sokat foglalkoztak a műfajjal és a nyelvtudással, így kimagasló szakértelemmel nyúlnak a francia sanzonokhoz. Kárász Eszter megdöbbentő hitelességgel szólaltatja meg Edith Piaf dalait, Tompos Kátya orosz úrinőként ölti magára a jól ismert klasszikusokat, Boggie pedig a sanzon lírai, ma is élő oldalát mutatja meg.


Az Óbudai Danubia Zenekarral kiegészülve a francia sanzonok magasztosabb köntösbe csomagolva, még exkluzívabb élményt ígérnek a közönségnek. Zenés időutazás ismert és ritkán hallott, sokat éneket és újraértelmezett, klasszikus és modern francia sanzonok útján, mélységeken és magasságokon át. Gyönyörű hangszerelések, szívszaggató szólók, nagy érzelmek: fájdalmas romantika, emlékezés, beteljesületlen szerelem – mindez a francia művészetre jellemző hőfokon.


A J’aime la chanson elnevezésű produkciót a Vigadó hívta életre. 2018 novemberében egy hónap alatt elfogytak a jegyek a három díva koncertjére, majd a nagy sikerre való tekintettel a következő évben megismételt produkcióra szintén rekordidő alatt fogytak el a jegyek. A Jazzy Rádió és az Óbudai Danubia Zenekar közös produkciója 2019. október 5-én a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben debütál.


Közreműködik | Csemer Boglárka Boggie, Kárász Eszter, Tompos Kátya (ének),


Antal Gábor (zongora), Nemes Janó (klarinét, szaxofon), Veér Csongor (hegedű), Takács Szabolcs (nagybőgő), Wágner- Puskás Péter (harmonika), Szirmai Pál


Koncertmester | Mező Péter


Hangszerelés | Ott Rezső


 

Swing Karácsony Gájer Bálinttal
Swing Karácsony Gájer Bálinttal

Gájer Bálint először ad koncertet a MÜPÁ-ban december 7-én.

Jegyvásárlás