Koncert

James Holden & Waclaw Zimpel live // Zságer Balázs Live, Dj Palotai, Mirmur

Palotai előadó
Zságer Balázs előadó
James Holden előadó
Mirmur előadó
A38 Hajó
2022. november 19. (szombat) 23:30

Helyszín:

A38 Hajó
1113 Budapest, XI. kerület, Henryk Sławik rakpart Petőfi-híd budai hídfő

A38 presents:
James Holden (UK) & Waclaw Zimpel (PL) - Live
Zságer Balázs - Live
Dj Palotai (Tilos)
Mirmur (Pure Lust)


JAMES HOLDEN & WACLAW ZIMPEL
Magasztos, természetközeli elektronika. Jazz, spiritualitás, krautrock és napfényes ambient ütemek. James Holden a rituális dallamokat finoman, de komolyan keringő szintetizátorokra alapozza.
A brit szintimágus, James Holden és a lengyel klarinét mester, Waclaw Zimpel 2018 nyarán találkoztak. Össze is ültek londoni stúdiójában, ahol céljuk az volt, hogy napi egy számot befejezzenek – egyfajta lírai beszélgetésben alt klarinét és moduláris szintetizátor között.
A végén kiváló együttműködés alakult ki a hangszerek két igazi mestere között, akiknek különböző útjai itt keresztezik egymást a hipnotikus és a transzszerű hangok iránti közös szeretetben.


ZSÁGER BALÁZS (live)
Zságer Balázs zenész, kiadó-vezető. A Žagar vezetőjeként immár húsz éve a hazai elektronikus zenei színtér vezető egyénisége. Albumai számos nemzetközi, fórumon visszhangra találtak, számait több külföldi rádió és TV játszotta. Számos színházi és filmzenei munka kapcsolódik a nevéhez. A BBC és a CNN műsorai mellett a CSI helyszínelőkben is hallhatóak zenéi. A díjak és szakmai elismerések mellett azonban igazi erénye a folyamatos megújulás és változni tudás. A Žagar zenekarban eltöltött húsz év után egy kortárs audiovizuális projektbe kezdett illetve elindította saját szolóprojekjét, amelyben inkább az ambient és a kisérletező kedvű elektronikus zenék felé kalandozik.


DJ PALOTAI
DJ Palotait valószínűleg senkinek sem kell bemutatni. Számtalan év számtalán szavazásán nyerte el a legjobb DJ kitüntető címét. Több évtizetes tapasztalatával a leginkább tisztelt hazai underground DJ-k közé tartozik. Zenei irányvonalát lehetetlen meghatározni, drum and bass-t éppúgy játszik, mint Britney Spears-t, bossa novát vagy bangrát – amit épp a helyzethez illőnek érez.


MIRMUR
Mirmur 2015 óta csomagolja energiához, hangulathoz, közönséghez mérten a talp alá valót. Szettjeiben vegytiszta house, electronica és downtempo ütemeket színez ki fejlóbáló törtekkel, vagy épp technot puhít fel érzelmes synthekkel, organikus hangzásokkal.
A Pure Lust csapat rezidens vadmacskája 2017 óta, Budapesten főleg az A38, Toldi, PONTOON és 360 barban találkozhattunk vele, de megfordult az összes hazai kis és nagy szórakozóhelyen, underground fesztiválokon, valamint gyakran veszi be a bécsi és berlini klubok dj pultjait is.