Koncert

Jazz-tehetségbörze - Bari Lacika Trió

Müpa (Zászlótér)
2020. február 09. (vasárnap) 18:00
Ingyenes

Helyszín:

Müpa (Zászlótér)
1095 Budapest, Komor Marcell utca 1.

Bari Lacika (ének, zongora), Szentpétery Mózes (basszusgitár), Szombati Máté (dob)


Megújul, mégis a régi marad a Jazz Showcase délutáni tehetségbörzéje, amely a tizenharmadik lesz már a sorban. Február 7. és 9. között ismét kilenc fiatal zenekar mutatkozik be a Müpa két hangulatos színpadán, a Zászlótérben és az Átriumban, hogy az illusztris személyekből álló nemzetközi zsűri kiválassza közülük a legizgalmasabb, leginkább figyelemre méltó csapatot, akik újabb megmutatkozási lehetőségeket nyernek majd határainkon innen és túl.


A börze azonban már mindennap 15 órakor elstartol, mert a megszokott koncertek előtt újdonságként egy közkedvelt médiaszemélyiség beszélget majd a zenekarok tagjaival, hogy a jelenlévők ne csak a Müpa nyomtatott műsorismertetőjéből kaphassanak képet az ifjú muzsikusokról, hanem a művészek saját szavaikkal is elmesélhessék, mi késztette őket arra, hogy a nem mindennapinak mondható jazz-zenészi pályán induljanak el. A beszéd azonban nem megy a zene rovására: minden zenekar egyórás koncertet ad. Ismét lesz köztük az elektronikus hangzásokkal kísérletező, olykor határokat feszegető együttes, köztük a SHINTERZ. vagy a Fekecs Ákos Project, a hagyományos stílusirányzatokat modern megoldásokkal saját képükre formáló instrumentális csapat, mint a Rodek Balázs Trió, a Sebestyén Patrik Sextet és a Szalóky Group, és lesznek köztük az énekhangot előtérbe állító, a legkülönbözőbb utakat választó formációk is: a Perpetuum, a Hász Eszter Quintet, a Nagy-Babos Rebeka Quartet és a Bari Lacika Trió. A jazzkedvelő közönségnek nem csak azért érdemes ellátogatnia a hétvégi fellépésekre, mert ingyenes előadásokon kaphat képet a hazai jazzszíntér jövőjéről, hanem mert maga is szavazhat a neki legjobban tetsző zenekarra.
A rendezvény szakmai partnere a Magyar Jazz Szövetség, a Zempléni Fesztivál és az ELTE Jazztanulmányi Kutatócsoport.


Bari László Marcell, azaz Lacika még csak tizennyolc éves, de már jelentős tapasztalatokat szerzett zenészként és a média világában is. A miskolci Bartók Béla Zeneművészeti Szakgimnáziumban érettségizett és végzett jazz-zongora szakon. Egészen kicsi kora óta énekel, zongorázik. A kezdetektől fogva a legkülönfélébb zenei műfajok inspirálják, így foglalkozik fúziós jazzel, modern jazzel, soullal, gospellel, R'n'B-vel, és szereti az igényes popmuzsikát is. Több televízióműsorban is szerepelt, köztük az Ének iskolája megmérettetésen vagy a Sztárban sztár + 1 kicsiben. Különféle formációkban játszik és hangszerel, de különösen kedves számára a triófelállás. Ez alkalommal fúziós, elektronikus jazzt hallhatunk tőle.