Koncert

Jazz-tehetségbörze - Nagy-Babos Rebeka Quartet

Müpa (Zászlótér)
2020. február 09. (vasárnap) 16:30
Ingyenes

Helyszín:

Müpa (Zászlótér)
1095 Budapest, Komor Marcell utca 1.

Nagy-Babos Rebeka (ének), Cseh Péter (gitár), Mislolczi Márk (bőgő), Klausz Ádám (dob)


Megújul, mégis a régi marad a Jazz Showcase délutáni tehetségbörzéje, amely a tizenharmadik lesz már a sorban. Február 7. és 9. között ismét kilenc fiatal zenekar mutatkozik be a Müpa két hangulatos színpadán, a Zászlótérben és az Átriumban, hogy az illusztris személyekből álló nemzetközi zsűri kiválassza közülük a legizgalmasabb, leginkább figyelemre méltó csapatot, akik újabb megmutatkozási lehetőségeket nyernek majd határainkon innen és túl.


A börze azonban már mindennap 15 órakor elstartol, mert a megszokott koncertek előtt újdonságként egy közkedvelt médiaszemélyiség beszélget majd a zenekarok tagjaival, hogy a jelenlévők ne csak a Müpa nyomtatott műsorismertetőjéből kaphassanak képet az ifjú muzsikusokról, hanem a művészek saját szavaikkal is elmesélhessék, mi késztette őket arra, hogy a nem mindennapinak mondható jazz-zenészi pályán induljanak el. A beszéd azonban nem megy a zene rovására: minden zenekar egyórás koncertet ad. Ismét lesz köztük az elektronikus hangzásokkal kísérletező, olykor határokat feszegető együttes, köztük a SHINTERZ. vagy a Fekecs Ákos Project, a hagyományos stílusirányzatokat modern megoldásokkal saját képükre formáló instrumentális csapat, mint a Rodek Balázs Trió, a Sebestyén Patrik Sextet és a Szalóky Group, és lesznek köztük az énekhangot előtérbe állító, a legkülönbözőbb utakat választó formációk is: a Perpetuum, a Hász Eszter Quintet, a Nagy-Babos Rebeka Quartet és a Bari Lacika Trió. A jazzkedvelő közönségnek nem csak azért érdemes ellátogatnia a hétvégi fellépésekre, mert ingyenes előadásokon kaphat képet a hazai jazzszíntér jövőjéről, hanem mert maga is szavazhat a neki legjobban tetsző zenekarra.
A rendezvény szakmai partnere a Magyar Jazz Szövetség, a Zempléni Fesztivál és az ELTE Jazztanulmányi Kutatócsoport.


Nagy-Babos Rebeka erdélyi születésű énekesnő. Tanulmányait eredetileg reklámgrafika szakon kezdte, majd évekkel ezelőtt egy nyári zenei élmény hatására döntött úgy, hogy szakmáját hátrahagyva zenei pályára lép és a jazzének felé fordul. A budapesti Bartók Béla Konzervatórium jazzének szakán végzett, jelenleg a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen tanul. A JazzMa.hu olvasói szavazólistáján ő lett a 2018-as év felfedezettje. Számos formációban énekel, 2018-ban a Budapest Jazz Clubban mutatkozott be saját szextettjével. Rebeka a Cseh Péterrel alkotott gitár-ének duót továbbgondolva 2019 őszén alapította zenekarát, melyben a jazzből, népzenéből, elektronikus zenéből kapott inspirációit is felhasználja.