Koncert

JazzKedd | Munkácsy Eszter - Szabó Illés - Novan Gábor

Mazel Tov
2019. május 21. (kedd) 20:00

Helyszín:

Mazel Tov
1073 Budapest, VII. kerület Akácfa utca 47.

"Zenei ízlésvilágunkat az elmúlt évek során a sokszínűség jellemezte; a swing, soul, pop, jazz műfajok hazai képviselői mind megfordultak a színpadunkon. Könnybe lábadt szemmel hallgattuk azonban, amikor a szívünknek oly kedves Hot Jazz Band zenekar, vagy épp Kelemen Angelika Jazz Kvartettje a ’20-as éves Amerikájába repített bennünket, de épp olyan emlékezetes volt, amikor a Budapest Ragtime Band különleges műsorával szórakoztatta a közönséget, Benneteket.


Épp emiatt döntöttünk úgy, hogy egy estét magának a „nagybetűs” dzsessznek dedikálunk. Klasszikustól a modernig, ragtime-tól a szving korszakig, a legendás „Jazz Age”-től a nu jazz formabontó korszakáig hétről hétre a különböző stílusokat képviselő hazai jazz világ legkiemelkedőbb formációit látjuk vendégül a színpadon. A fellépő zenekarokat, az általuk képviselt jazz műfajt és a repertoárjukat is részletesen ismertetjük, és egy-egy tematikus estén a konyhánk és a bár is a füstös, fülledt jazz akkordokhoz szabja a kínálatunkat. Improvizálásra fel, tartsatok velünk a jazz szédületes világába!"


A zenekar tagjai alapvetően különböző formációkban zenélnek, de közös nevezőjük a jazz zene szabadságának szeretete. A trió repertoárját és játékmódját tekintve az "old school jazz" világához áll a legközelebb, formációjuk egyedisége pedig annak köszönhető, hogy klasszikus ritmusszekció hiányában a gitár és a zongora hozza a swing lüktetését és jazz korai szakaszára jellemző játékmódokat, mint például a ragtime, stride vagy éppen a boogie.


Munkácsy Eszter
Zürichben tanult a Zeneakadémián, később a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen szerezte mesterdiplomáját jazz-ének szakon. A Montreaux-i Jazz Fesztiválon döntős volt, jelenleg az Egressy konzervatóiumban tanít éneket.


Szabó Illés
Az LFZE jazz tanszakén végzett jazz-gitár szakon, valamint a Conservatorium van Amsterdam hallgatója is volt Hollandiában. A gitározás mellett nagyzenekari hangszereléseket ír vonósokra és jazz big band-ekre. A Magyar Jazz Szövetség zeneszerző versenyén 2. és 3. helyezést ért el.


Novai Gábor "Novan"
Kodolányi János főiskolán szerezte diplomáját jazz-zongora szakon. Diplomamunkája magyar népzenei ihlétesű saját kompozíciókból állt, mellyel több itthoni és külföldi jazz versenyen is szerepelt. Aktív résztvevője a magyar könnyűzenei életnek, főként műfaji korlátokat áthidaló kísérleti és improvizatív zenével foglalkozik. Jelenleg a neo-soul alapokon nyugvó “Mörk” zenekar tagja, valamint a Junior Artisjus-díjas társszerzője.


Asztalfoglalás: reservation@mazeltov.hu, +36 70 626 42 80, fb/üzenet