Koncert

Jevgenyij Koroljov zongoraestje

Elmarad
Zeneakadémia (Nagyterem)
2020. október 24. (szombat) 19:30
Ár: 3000, 4000, 5000, 6000, 8000, 10000 Ft

Helyszín:

Zeneakadémia (Nagyterem)
1061 Budapest, VI. kerület, Liszt Ferenc tér 8.

Kedves Közönség!
Jevgenyij Koroljov zongoraestje október 24-én a Zeneakadémia Nagytermében az "MVM KONCERTEK - A Zongora"-sorozat eseményeként elmarad. A koncertet a művész veszélyeztetett korára való tekintettel egy későbbi időpontban rendezik meg.
További információ a www.azongora.hu honlapon olvasható.
Megértésüket köszönik a koncertek rendezői.


Bach: h-moll nyitány francia stílusban, BWV 831
Bach: Négy duett, BWV 802–805
Beethoven: 12. (Asz-dúr) zongoraszonáta, op. 26
Beethoven: 17. (d-moll) zongoraszonáta, op. 31/2 („Vihar”)


Jevgenyij Koroljov a nemzetközi zenei élet különleges jelensége, hallgatóközönségét látványos attitűdök nélkül, rendkívüli művészi és interpretációs képességével és a tolmácsolt művek lenyűgöző spirituális megértésével győzi meg.

Széles repertoárja Bachtól és a bécsi klasszikusoktól Schubert, Chopin, Debussy művein át egészen a modern klasszikusokig, Messiaenig és Ligetiig terjed. Különleges vonzódást tanúsít Bach művei iránt, számos helyen tolmácsolta a zeneszerző legnagyobb műveit, például a Salzburgi Pünkösdi Barokk Fesztiválon és az Amszterdami Concertgebouwban. „ A fúga művészete” CD felvétele emlékezetes reakciót váltott ki Ligeti György zeneszerzőből: „ha csak egyetlen CD-t tudnék magammal vinni egy lakatlan szigetre, akkor Koroljov Bach-felvételét választanám, mert még az éhségtől és szomjúságtól elepedve is egyre csak ezt a felvételt hallgatnám újra és újra, egészen az utolsó leheletemig.” Bach Goldberg-variációk szólóestjét a Lipcsei Fesztiválon az EuroArts örökítette meg DVD-n. A közelmúltban a Tacet kiadó gondozásában megjelent egy Bach-zongoraműveket és átiratokat (Liszt, Kurtág, Koroljov) tartalmazó CD, amelyen Koroljov feleségével duókat is játszik.


MVM Koncertek – A Zongora