Koncert

Karanténestek 27. - Budapesti Fesztiválzenekar

Báll Dávid előadó
Sztán Attila előadó
Wagner Csaba előadó
Mali Emese előadó
Szabó András előadó
Sipos Gábor előadó
Fekete Zoltán előadó
Kertész György előadó
Asztalos Bence előadó
Szabó Péter előadó
Online nézhető ONLINE
2020. április 16. (csütörtök) 19:45

Km.: Oláh Gyöngyvér, Szlávik Zsuzsanna, Gátay Tibor, Asztalos Bence (hegedű), Sipos Gábor, Fekete Zoltán (brácsa), Kerrtész György, Szabó Péter (cselló), Báll Dávid, Mali Emese (zongora), Sztán Attila, Wagner Csaba (harsona), Szabó András (kürt)


Moritz Moszkowski: Szvit két hegedűre és zongorára, op. 71
Eric Ewazen: Trió két hegedűre és zongorára
Wolfgang Amadeus Mozart: Esz-dúr kürttkvintett, K. 407
Ludwig van Beethoven: „Gassenhauer” trió, op. 11, No. 4


A Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ) muzsikusai március 16-tól a tervek szerint minden nap Karanténesteket tartanak, hogy a nagyzenekari hangversenyek hiányában is zenei élményt biztosítsanak a közönségnek. Az online követhető kamarakoncerteket, amiket a zenekar próbaterméből közvetítenek, azoknak ajánlják, akik a bezártság időszakát tartalommal, szívmelengető dallamokkal szeretnék megtölteni.






Fischer Iván, a Fesztiválzenekar zeneigazgatója így foglalta össze a Karanténkoncertek lényegét: „Most eljött az intim, otthoni zenehallgatás és a néhány fős kamarazene ideje, hiszen nem szabad egy zenekarnyi zenészt és a közönséget egy zárt térben összezsúfolva veszélynek kitennünk. De zenére szükség van, ilyenkor még inkább.”


A BFZ arra kéri a hallgatókat, ha tehetik, támogassák a zenekar tagjait, akiknek a sorozatos koncertlemondások komoly bevételkiesést jelentenek.