Koncert

Katona Klári: Közelség

Elmarad
Katona Klári előadó
Gőz László előadó
Müpa (Fesztivál Színház)
2020. december 20. (vasárnap) 20:00
Ár: 2500, 3200, 3900 Ft

Helyszín:

Müpa (Fesztivál Színház)
1095 Budapest, Komor Marcell utca 1.

km.:  Gőz László (basszustrombita, harsona, csiga, waterphone), Fekete-Kovács Kornél (trombita, szárnykürt, elektronika), Ifj. Kurtág György (billentyűs hangszerek, elektronika)


Katona Klári Közelség című könyvével új fejezetet nyitott életében. Gondolatiságában, felvetéseiben is különleges szövegeiből tárul elénk írói világa. Ezen az esten írásai saját előadásában válnak a miénkké is. A zenét lüktetésében magában hordozó soraihoz Fekete-Kovács Kornél, Gőz László és ifj. Kurtág György improvizatív hangszerjátékkal kapcsolódik.


Katona Klári legendássá lett dalaihoz, személyéhez generációk kötődnek. Azon kevesek közül való, akik - érzékeny, gondolkodó emberként - az évtizedek haladtával új utakat keresnek. Amikor a fesztiváldíjak, elismerések, kitüntetések után lemezre énekelte saját zenéit, dalszövegeit, azt írták róla: új zenés költő született. A Közelség méltó folytatása gazdag életútjának. Könyvének lapjain az élet, a mindennapok, a férfi-nő kapcsolat, az érzelmek, a vágyott lét, az apró csodák világába vezet bennünket, azok felfedezésére hív.
Ezen az ünnepi hangulatú esten a történetmesélés új dimenziókba kerül. A szavakba foglalt gondolatiság a zene nyelvén érkező válaszokkal, reflexiókkal gazdagodik. Zenei elemek, hangeffektusok hozzáadásával teljesítik ki az alaphangszert, az emberi hangot megszólaltató Katona Klári előadását.
„Ami naponta közel kerül hozzánk, az sodor el talán bennünket leginkább egymástól.
Mintha attól tartanánk, hogy a közelkerülésben elveszünk. Az igazi közelség más. Vágyott, befogadó. Az átélésével gazdagságot kínáló bizalmi állapot” - írja. Ezért üzeni minden eddigi, mostani és majdani megnyilvánulása a Közelség csodájának megélhető mivoltát, reményt adó erejét.