Koncert

Kerekes Band - Fel a kalappal! újrajátszó koncert, Duckshell

Kerekes Band előadó
Duckshell előadó
A38 Hajó (Koncertterem)
2019. október 25. (péntek) 19:30
Ár: 3400 Ft, elővétel: 2900 Ft, early bird: 2400 Ft

Helyszín:

A38 Hajó (Koncertterem)
1113 Budapest, XI. kerület Henryk Sławik rakpart

Hazánk legtökösebb világzenei bandája szédületesen hasító ethno-funk-jával, felszabadító csángó boogie-jával és széles terpeszes rock ’n’ roll-jával zúz egy hatalmasat ezen az estén, amelyet felvezet soknyelvű napfény-punk-ot játszó Duckshell.


“Naprakész, okosan felépített, újító zene.” Songlines Magazine, 2017 ****


A kétszeres Fonogram-díjas Kerekes Band útja a fülledt hangulatú moldvai, gyimesi táncházaktól a világzenei nagyszínpadokig több mint 20 évet ölel fel. Ezalatt a több mint két évtized alatt hozták létre azt a hangzást, amely összetéveszthetetlen a hazai és nemzetközi világzenei színtéren. A moldvai zene pulzálását idéző tempó kiegészülve a riffközpontú furulya és koboz témákkal, másnéven Ethno Funk.


A kezdetektől kísérletező ötösfogat hangzása azonban legalább annyira ered a rockzenéből, mint a hagyományos pásztorzenéből. A furulyahangzás spektrumát kitágító Fehér Zsombor, nemcsak a gyimesi népzenét, hanem Jimi Hendrix gitárhangzását is hosszasan tanulmányozta, hogy egy olyan sajátos pszichedélikus, riffes játékot fejlesszen ki, ami a zenekar egyedi soundját adja. A táncházakban edződött, de a rockzene energiáiból táplálkozó koboz és brácsa lüktetése, Námor Csaba és Csarnó Ákos kezében tovább erősíti a hagyományos zene béklyóitól megszabadult ethno funkot, ami végül a hazai stoner nagyágyú, Sohajda Péter, és a kettő-négy specialista, Fehér Viktor kezében formálódik egésszé.


Chemtrailezett gyimesi hegyilevegő szakértő kezekből szórva.


A Duckshell 2017 óta működő budapesti világzenét játszó zenekar. Tömény tánczenénket magyar népzenei és dél-amerikai hatások is érik. A bandában a székely, cigány és angol mellett van brazil származású tag is, ezért a magyar és az angol mellett némelyik daluk portugálul íródott. A rendszeres budapesti koncertek mellett vidéki klubokban és fesztiválokon is játszanak már. A kezdetektől fogva turnéztak külföldön francia, német és spanyol közönség előtt is. Amikor nem volt fellépésük, akkor rengeteget zenéltek Európa utcáin, amitől még energikusabb lett a hét tagú banda.


Tekintettel arra, hogy a Világzenei palettán léteznek, figyelnek arra, hogy minél több élő hangszer legyen a produkcióban és minél extrémebb műsort adjanak. A dalok tánczene alapúak annak érdekében, hogy a közönség ne csak zenét hallgatni járjon a koncertjeikre, hanem táncolni is.

Ajánlók és kritikák:


Swing Karácsony Gájer Bálinttal
Swing Karácsony Gájer Bálinttal

Gájer Bálint először ad koncertet a MÜPÁ-ban december 7-én.

Jegyvásárlás