Koncert

Klein Judit és a Haverim - Koncert vacsorával

Haverim Zenekar előadó
Klein Judit előadó
Spinoza Színház
2023. szeptember 22. (péntek) 19:00
Ár: 4900 Ft, koncert vacsorával: 12000 Ft

Helyszín:

Spinoza Színház
1074 Budapest, VII. kerület, Dob utca 15.

A Klein Judit és a Haverim nevű formációt aligha kell bemutatni a közönségnek, hiszen Klein Judit énekesnő és Neumark Zoltán zongoraművész, a Haverim zenekar vezetője évek óta megtisztelik fellépéseikkel a Zsidó Kulturális Fesztivált. A zenekar eddig is örömzenét folytatott – még ha a zsidó dallamokba gyakran keserédesség is vegyül –, ám a járvány miatt hosszú kihagyás után a művészek szinte újjászületve várják a koncerteket. Hiszen nem csak a közönségnek van szüksége a szívbéli örömöt nyújtó muzsikaszóra, hanem maguknak a művészeknek is, akiket a közönség szeretete, figyelme és tapsa éltet.


Klein Judit és a Haverim zenekar most tehát nem csak a dalaikkal, hanem még nagyobb szívvel készülnek az új találkozásra, amelyen autentikus zsidó zenei gyökerekből fakadó muzsika szól majd, megbabonázva egy kis keleti és szefárd-ladino dallamkinccsel. A művészek zenei „hidakat” építenek majd a különböző kultúrák, stílusok, muzikális földrészek között, sőt, a mostani koncerten olyan szám is elhangzik, amely a hagyományos zsidó zene és a mai modern, swinges hangzás között épít hidat.


A zenekar tagjai: Klein Judit (ének),  Neumark Zoltán (zongora),  Nagy Péter (klarinét),  Mezei Gábor (harmonika), Fehér Ernő (nagybőgő),  Zsoldos Gábor (dob)