Koncert

Kodály Kórus Debrecen, Borbély Mihály: Kodály parafrázisok

előadó
Debreceni Egyetem - Aula
2017. december 05. (kedd) 19:30 - 19:30

Helyszín:


4032 Debrecen, Egyetem tér 1.

Kodály élteművének legfőbb célkitűzése volt, hogy a fiatalságot az egyetemes zene mély megértéséhez vezesse saját zenei anyanyelvén keresztül. Ezt a célt szem előtt tartva hozzuk létre ezt a különleges hangversenyt, melyben Kodály vokális művei - a mai fiatalság körében is népszerű és jól ismert - népzenei alapokon nyugvó improvizációs technikával és a kortárs jazz eszköztárával kiegészülve szólalnak meg.

A kétféle műfaj egymást erősítve, egymás mellett és egymásra épülve szólal meg többféle formában. Az így létrejövő sajátos egységben eredeti művek és azok inspirációjából született új parfrázisok szólalnak meg.

A Kodály-év egyik izgalmas kísérlete ez a hangversenysorozat, melyen közösen lép fel a Kodály Kórus, mint az ország egyik leghitelesebb Kodály-interpretátora és Borbély Mihály, napjaink egyik legsokoldalúbb multiinstrumentalistája, aki ugyanúgy felbukkanhat autentikus népzenei, jazz vagy kortárs zenei produkciók szólistájaként, kompozícióit pedig jeles kamaraegyüttesek és szimfonikus zenekarok szólaltatják meg.