Koncert

Kortárszenei dalműhely – Drahos Evelin énekel

Drahos Evelin előadó
Molnár Marcell előadó
Szives Márton előadó
Ötpacsirta Szalon / FSzEK Zenei Gyűjteménye
2023. szeptember 25. (hétfő) 18:00
Ingyenes

Helyszín:

Ötpacsirta Szalon / FSzEK Zenei Gyűjteménye
1088 Budapest, VIII. kerület, Ötpacsirta utca 4.

Km.: Drahos Evelin (szoprán), Molnár Marcell (zongora), Szives Márton (vibrafon)


Virágh András Gábor: Az Istenek tánca
Pál Tamás: Toborzó
Pál Tamás: Ifjúság
Dankó Richard: Szabadulás
Madarász Iván: Missa brevis
Kovács Zoltán: Ősz
Bella Máté: Jojó-effektus
Gyöngyösi Levente: Jót kívánás
Fehér György Miklós: Savanyú krumplifőzelék
Fekete Gyula: Lábnyomokból lábnyomokba
Tóth Armand: Menyegző
Tóth Armand: Az idő vonatán
Dubrovay László: Alkony
Dubrovay László: Szerelem, szerelem
Beischer-Matyó Tamás: Csokoládé

Drahos Evelin zenei tanulmányait Komlón, Vácott, Győrött és Budapesten végezte. 2021-ben vehette át a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen oratórium és dalének szakirányú mesterdiplomáját. 2019 óta a Budapesti Operettszínházban énekel.

Molnár Marcell a budapesti Zeneakadémia zongora szakán Hargitai Imre és Szokolay Balázs növendéke volt. Erasmus ösztöndíjjal a 2017-2018-as tanévben a salzburgi Mozarteumban, Rohmann Imre osztályában tanult. 2019-ben diplomázott, majd 2020-ban zongoraművész-tanár oklevelet szerzett a Zeneakadémián. Jelenleg a Bartók Béla Zeneművészeti Szakgimnázium és a Zeneakadémia oktatója.

Szives Márton ütőhangszeres művész, a magyar kortárs zene elkötelezett képviselője. A mindig megújuló zene kifejezési lehetőségeit kutatja és gyakorolja művészetében. A Samodai-Szives Duó tagja, a Klatzow Projekt és a Munkácsy Projekt művészeti vezetője. 2018-ban szerzett diplomát az SZTE Bartók Béla Művészeti Karán.

A belépés ingyenes, de a részvételhez előzetes regisztráció szükséges. Regisztrálni a koncertregisztracio@fszek.hu e-mail-címen vagy a (06-1) 411-5011-es telefonszámon lehet a résztvevők létszámának megadásával. A regisztrációról visszajelzést mindenki visszajelzést kap. Ha mégsem tud részt venni a rendezvényen, e-mailben jelezze. Adatkezelési tájékoztató a regisztrációhoz.