Koncert

Lalalar, Spiral Drive

A38 Hajó
2023. március 24. (péntek) 20:00

Helyszín:

A38 Hajó
1113 Budapest, XI. kerület, Henryk Sławik rakpart Petőfi-híd budai hídfő

LALALAR (TR)
Pszichedelikus sötét elektronika átszőve török népzenei mintákkal egyenesen Isztambulból.
A Lalalar török trió heves energiákat árasztó fülledt témájú dalait, közel-keleti vonósokkal, hipnotikus basszus témákkal, erős gitár riffekkel és funk groove-okkal telíti meg, amit melankolikus ének dallamokkal és szarkasztikus, sötét humorú szövegekkel megfűszerezve tálal.
Többek között olyan zenekarok inspirálják munkásságukat, mint Secret Chiefs 3, a Rage Against The Machine, a Neşet Ertaş, a Pantera és a Portishead.
Az elmúlt években kiadott kislemezek után eljött az idő, hogy bemutassák nekünk első, Bi Cinnete Bakar című nagylemezüket, ami a tőlük már megszokott sötét elektronika, punk energia, és török népi minták fúziójával jött létre.
Hallgasd meg az elsők között élőben is az új albumot, találkozzunk az A38-on!


SPIRAL DRIVE (DE)
Kavargó utak és piszkos riffek: Spiral Drive space rockot játszik összetéveszthetetlen energiával. Raphael Neikes dalszerző és producer projektje megmutatja, hogy milyen emlékezetesen, hipnotizálóan és irizálóan pszichésen átitatottan is tud szólni a zene.
A projekt először 2018 februárjában jelent meg az úgynevezett „space pirates session”-nel, egy végig élőben előadott, rögzített és saját gyártású ep-vel. A kiadvány a zenekar alapjait magasan képzett élőzenészekként mutatja be, különféle pszichedelikus stílusok széles skálájával kísérve. A Spiral Drive ígéretes hírnévre tett szert a nemzetközi színtéren, és elkezdett fesztiválokon játszani és olyan actek előzenekarai voltak, mint a Vintage Caravan és a Mother's Cake. Nem sokkal a második kislemezük megjelenése után, az „infinity”-t több rádióállomáson is megszólaltatták. Ennek eredményeként a zenekar ajánlatot kapott a bécsi székhelyű Stonefree kiadótól.