Koncert

Lamm Dávid

Lamm Dávid előadó
Müpa (Fesztivál Színház)
2020. január 23. (csütörtök) 20:00
Ár: 2900, 3500, 4500 Ft

Helyszín:

Müpa (Fesztivál Színház)
1095 Budapest, Komor Marcell utca 1.

km.: Kanizsa Gina, Magyar Bori, Fábiánné Fellegi Anna (ének), Neumann Balázs (zongora, billentyűs hangszerek), Bartha Zsolt (gitár), Soós Márton (bőgő), Lattmann Béla (basszusgitár), Oláh Gábor, Snétberger Toni, Hidász Tamás (dob), 
Szalai Péter (ütőhangszerek), Molnár Sándor (szaxofon), Péter Zoltán, Fekete István (trombita), Pinkert Edina, Petruska Emma (hegedű), Migróczi Tamás (gordonka), 
Zeek (rap), Keresztes Tamás (narrátor)


Mindent a fülnek! A Delalamm, azaz a gitáros Lamm Dávid groove-os alapokra épülő, jazz-, hiphop- és világzenei elemekkel kiteljesedő zenéjét megszólaltató produkció új fejezethez érkezett.


A koncerten a nemrégiben megjelent, friss, saját szerzeményeket felvonultató Invisible című lemez anyaga lesz hallható, amelyet a hazai jazz- és groove-zenei színtér válogatott muzsikusai szólaltatnak meg - akik nem mellékesen hűséges típusok, hiszen többen közülük a Delalamm első, 1st the 1 (…then the other) című produkciójában és a bemutatkozást követő koncerteken is erősítették a gitáros csapatát. A modern, trendi hangzást több generáció jeles képviselői formálják meg, különlegesség a három dobos és a vonósszekció alkalmazása, illetve az, hogy a zenei részeket narráció tarkítja, egészíti ki. A zenészlét egy-egy pillanatát megragadó szöveges betétek a Jászai Mari-díjas színművész, Keresztes Tamás hangján szólalnak meg.


A negyvenéves Lamm Dávid igen keresett zenész. Az egykor általa is erősített formációk közt találjuk a Szőke Nikoletta 'B' Verzió Projektet, a Balázs Elemér Groupot, a Csanyi-Lattmann Quartetet, Palya Bea és Szalóki Ági énekesnők, illetve Dés László zenekarait. Kreativitását jellemzi, hogy jelenleg is motorja a Delalamm mellett a Kanizsa-Lamm-Szalay-Fekete Quartetnek és a Hendrix Projectnek. Az Artisjus-díjjal kitüntetett muzsikus több ízben is Fonogram-díjat kapott Szalóki Ági társelőadójaként az énekesnő lemezein való közreműködéséért.