Koncert

Lányos és fiús apák - Dés László-Dés András és Grecsó Krisztián estje

Dés András előadó
Dés László előadó
Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ
2023. április 30. (vasárnap) 19:00
Ár: 3900 Ft

Helyszín:

Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ
1105 Budapest, X. kerület, Szent László tér 7-14. (volt Pataky Művelődési Központ)

Családi történetek emberi hangra, dobokra és szaxofonra.


Jazz és irodalom különleges párbeszéde ez az est. Grecsó Krisztián történeteiben mindig ott van a velünk élő, és a gyerekeinknek valahogyan tovább adható, elmesélhető múlt. Ezekre az ódon és mégis mai mesékre reagál, improvizál a híres zenészcsalád két tagja, apa és fia. Minden este egyedi, megismételhetetlen. Az író friss írásaiból válogat, Dés László szaxofonja és Dés András ütőhangszerei válaszolnak rá, festik meg a zene nyelvén apák és gyermekeik világát.


Dés László Kossuth és Liszt Ferenc díjas, Prima Primissima díjas, előadóművész, szaxofonművész, zeneszerző. A kiváló jazz zenész hangszerei a szoprán és a tenorszaxofon, játékát az érzékeny és „szubjektív hang”, az improvizációs dallamvezetés jellemzi.


Dés András ütőhangszeres művész. Az évek során egyéni ütőhangszeres szettet fejlesztett ki magának, melyen jobb kezével dobosként, a ballal pedig ütőhangszeresként játszik. Számos egyéb kézi ütőhangszert is használ, pl. a magyar kannát és ütőgardont, hangszereket a latin-amerikai tradícióból vagy keretes dobokat a világ különböző tájairól.


Grecsó Krisztián Szegváron született. Volt a Bárka folyóirat szerkesztője, a Nők Lapja vezető szerkesztője és a Szépírók Társaságának alelnöke. 2009-től vezeti az Élet és Irodalom prózarovatát. Könyvei rendkívül sikeresek, így ma már Magyarország egyik legnagyobb példányszámot produkáló szerzője. Számos díja közül néhány: József Attila-díj, AEGON Művészeti Díj. Bródy Sándor-díj, Déry Tibor-díj, Libri irodalmi közönségdíj.