Koncert

Lingua Ignota [USA] x UEUM

Lingua Ignota előadó
UEUM előadó
LÄRM
2019. október 11. (péntek) 19:30
Ár: 3500 Ft, elővét: 2800 Ft

Helyszín:

LÄRM
1071 Budapest, VII. kerület Akácfa utca 51.

Egy újabb név fog eljönni hozzánk a kortárs extrém zenei szcénából! Ezúttal nem más, mint Kristin Hayter, azaz Lingua Ignota fogja lerombolni a LÄRMot Október 11-én! Hazai részről pedig az UEUM fog kellő zajsupportot adni!


"Októberben a második Tukker buli 11-ére fog esni, amikor is az év egyik legjobban várt eseményére fog sor kerülni a Larmban.
Ez az év is elég jó volt hozzánk extrém zenék terén, hiszen a kortárs szcénából olyan nevek jöttek el hozzánk, mint a Full of Hell, vagy a The Body. Mindkét zenekarnál van egy közös pont, akinek köze van az október 11-i eseményhez, és ez nem csak annyit takar, hogy mindkettőjük legutóbbi lemezén is közreműködött, hanem az a tény is, hogy nagyon jó barátságot ápol velük emberileg.
Nyilván ezután könnyű lesz kitalálni, hogy ki fog ellátogatni hozzánk ezen a napon: Kristin Hayter, azaz Lingua Ignota.
A multiinstrumentalista Kristin önerőből 2 anyagot jelentetett meg ("Let The Evil Of His Own Lips Cover Him" és "All Bitches Die"), de a 2017-es
All Bitches Die-jal robbant be igazán az éterbe, olyannyira, hogy a Profound Lore egyből lecsapott rá és újra kiadta ezt a mesterművet. A katolikus neveltetésben részesült (de mindvégig magát ateistának valló) Kristin a klasszikus éneklés alapjait a helyi gyülekezetben tanulta ki, amit a zenei karrierje során is tökéletesen tud kamatoztatni.
Zeneileg nagyon nehéz őt elhelyezni a palettán. A klasszikus hatások ugyanúgy tagadhatatlanok, mint ahogy a folk, indusztriális, black metál, vagy a spirituális elemek hibridjei. A kortárs extrém zene egyik legnagyobb hatású előadójáról beszélhetünk, ha szóba hozzuk a nevét, nem véletlenül, hiszen ő az egyik legerősebb szócsöve annak az elnyomott, félelemben tartott női társadalomnak, amiben még a mai napig is élünk. Dalai és lemezei a történeteit dolgozza fel elsősorban, amit már megtapasztalt a saját bőrén és ez a zene, egyszemélyes performansz a csatorna arra, hogy próbálja felnyitni az emberek szemét, mi is folyik körülöttük. A szövegei mondanivalóját nem gondolja szándékosan feministának, ehelyett inkább a fallocentrikus társadalom problémáira próbálja felhívni a figyelmet. Élő fellépései szeánszoknak tekintendőek, ahol a test csak egy eszköz, amin keresztül van az üzenet közvetítve. Reméljük mindenki hallotta már a legújabb nagylemezét ("Caligula"), ami minden valószínűséggel az év anyagai között foglal majd helyet.
Semmiképp se maradjatok le erről az ördögűzésről!
Hazai részről az UEUM zajduója fogja bemelegíteni az estét egy nyomasztó noise szettel, amit vétek lenne kihagynotok!
A kezdés pontban 20.00-kor lesz, mivel 10-ig be kell fejezni a koncerteket!
Jegyek: Wave!"

Swing Karácsony Gájer Bálinttal
Swing Karácsony Gájer Bálinttal

Gájer Bálint először ad koncertet a MÜPÁ-ban december 7-én.

Jegyvásárlás