Koncert

Liszt és a kortársak - Fejes Krisztina zongoraestje

Fejes Krisztina előadó
Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Zenei Gyűjteménye
2019. november 15. (péntek) 18:00
Ingyenes

Helyszín:

Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Zenei Gyűjteménye
1088 Budapest, VIII. kerület Ötpacsirta utca 4.

Wagner-Liszt: Izolda szerelmi halála, S.447
Hollós Máté: A remény dala
Madarász Iván: Két etűd
Dubrovay László: Dalok szöveg nélkül - II. Kapaszkodom, V. El kéne szállni fecskemód
Schubert-Liszt: Müller-dalok - A molnár és a patak, S.565/2
Sugár Miklós: Etűdök -I., III., VI.
Virágh András Gábor: Genesis (ősbemutató)
Bánkövi Gyula: Corale
Tóth Péter: Modern barbárok
Verdi - Liszt: Rigoletto parafrázis, S.434


“A folytatásban ismét Fejes került középpontba: Liszt Rigoletto-parafrázisa mindent megkövetel a zongoristától. Fejes ezt az egyik legnehezebb darabnak számító művet kifejezetten mesterien adja elő.” (Allgemeine Zeitung - Bingen 2018)


Fejes Krisztina ötévesen kezdte zongoratanulmányait Szolnokon. A budapesti Bartók konzervatóriumban Hargitai Imre és Benkő Zoltán tanítványa volt, majd 2003-tól a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen többek között Baranyay László, Némethy Attila és Szokolay Balázs voltak a tanárai. Részt vett Dmitrij Baskirov, Mihail Voszkreszenszkij és Paul Badura-Skoda kurzusain. 2007-ben a romániai Carl Filtsch nemzetközi zongoraversenyen második helyezést ért el. 2008-ban a Bartók Béla nemzetközi zongoraversenyen Szegeden ugyancsak második díjas lett. Fellépett többek között Németországban, Ausztriában, Spanyolországban, Svájcban, Olaszországban, Franciaországban, Romániában, Kolumbiában, Finnországban, Mexikóban és Kínában, továbbá a környező országok magyarlakta területein. 2008-tól 2012-ig korrepetitora volt a Bartók konzervatórium rézfúvós tanszakának. Ez idő alatt több tanári díjjal jutalmazták. Kamrazenészként is elismert. Rendszeres vendégművésze Medveczky Ádám Kossuth-díjas érdemes művésznek és Boldóczki Gábor Liszt-díjas trombitaművésznek. 2011-ben elnyerte a Fischer Annie ösztöndíjat. 2012-ben előadóművészi tevékenységéért Artisjus-díjjal jutalmazták. 2017-ben Kolumbiában szólistaként képviselte Európát és Magyarországot az Európa nap alkalmából. Mesterkurzusokat tartott kolumbiai és mexikói egyetemeken. Sokszínű repertoárja a barokk zeneművektől a kortárs alkotásokig terjed. A magyar kortárs zenei élet meghatározó művészegyénisége, ősbemutatók kötődnek a nevéhez. Jelenleg szabadúszó koncertező művész, folyamatosan kap hazai és külföldi felkéréseket.


A programok regisztrációhoz kötöttek. Regisztrálni a bandoli@fszek.hu e-mail címen, a 411-5011-es telefonszámon vagy személyesen, a könyvtár aulájában található központi információs pultnál lehet.

Swing Karácsony Gájer Bálinttal
Swing Karácsony Gájer Bálinttal

Gájer Bálint először ad koncertet a MÜPÁ-ban december 7-én.

Jegyvásárlás