Koncert

Liszt Ferenc Kamarazenekar: Társas-játék

Balogh Eszter előadó
Somogyi Anita előadó
Bubnó Tamás karigazgató
Tfirst Péter koncertmester
Óbudai Társaskör
2020. január 15. (szerda) 19:30
Ár: 3500 Ft

Helyszín:

Óbudai Társaskör
1036 Budapest, III. kerület, Kiskorona utca 7.

Km.: Balogh Eszter, Csereklyei Andrea, Somogyi Anita, Somogyi Gabriella (ének), Szolnoki Bartók Béla Kamarakórus (karigazgató: Molnár Éva), Szent Efrém Férfikar (karigazgató: Bubnó Tamás), Fazekas Zsuzsanna (zongora), Liszt Ferenc Kamarazenekar (koncertmester: Tfirst Péter); vez.: Molnár Éva, Kiss Boldizsár


Vivaldi: Gloria
Schumann: 16 Gesänge, op. 69/6, 4, 1 - részletek
Schubert: Ständchen, op. 135
Schumann: Drei Gedichte, op. 29/1, 2
Mendelssohn: Szentivánéji álom, op. 61 - Lied mit Chor No. 3.
Dragony Tímea: Estharangok - kantáta


A Liszt Ferenc Kamarazenekar sorozatának második hangversenye, a most divatos elektronikus játékok nehézségi fokozatait idézve, a „master” kategóriába tartozik.
Énekes szólisták, kórusok, zongora és a kamarazenekar, együtt és külön – izgalmas-mozgalmas közös előadásra számíthatunk.
A vendég egyben az ünnepelt is: a Szolnoki Bartók Béla Kamarakórust megalapításának 50. évfordulója alkalmából köszöntjük.


A Liszt Ferenc Kamarazenekar új sorozatában a társas muzsikálás különböző formációit, a közös hangszer-megszólaltatás összehangolódó fázisait mutatja be, a legkisebb „együttestől”, a duótól, egészen addig a változatig, amikor a kamarazenekar szólóhangszer(ek) játékát, vagy éppen egy kórus csodálatos hangzását fonja körül.
Műsoraikban a zenei stílusoknak nem szabnak határt, a főirány persze a törzsközönség által nagyon várt barokk muzsika, de a duók/triók/négyesek/ötösök tarka válogatást adnak a barokk utáni korszakokból, egészen napjainkig.


A Liszt Ferenc Kamarazenekar sorozata 3/2