Koncert

Liszt Ferenc Kamarazenekar

előadó
koncertmester
Óbudai Társaskör
2019. március 20. (szerda) 19:30
Ár: 3500 Ft

Helyszín:


1036 Budapest, III. kerület Kiskorona utca 7.

Km.: Karl Lorenz (hegedű), Dobozi Borbála (csembaló)


Vivaldi: Arsilda, regina de Ponto – nyitány
Schubert: A-dúr rondó, D438
Vivaldi: F-dúr concerto három hegedűre, RV 551


Hidas Frigyes: Csembalóverseny
Händel: B-dúr concerto grosso, op. 6/7


Karl Lorenz a Fehér Ilona Hegedűverseny díjazottja.


A Liszt Ferenc Kamarazenekar barokk zenei sorozata egy-egy operanyitánnyal indul, valamint kimagaslóan tehetséges gyerek-hegedűsök játszanak a világhírű kamarazenekar kíséretével.
A barokk mellett a címben jelzett  pluszt a kortárs darab jelenti, ez esetben Hidas Frigyes Dobozy Borbálának ajánlott csembalóversenye. A kedves hangulatú mű meggyőzi a hallgatót, hogy nem kell félni a kortárs zenétől, sőt!


Dobozy Borbála Liszt-díjas csembalóművész a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem docense, az ő irányításával jött létre a csembaló tanszak a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Szegedi Tagozatán. A Magyar Bach Társaság Alapítványának elnöke, az évente megrendezett Budapesti Bach Hét egyik fő szervezője.


Az Óbudai Társaskör Dísztermében rendezett három részes sorozat az együttes művészeti vezetése által kialakított koncepció szerint folytatódik a 2018/19-es hangversenyszezonban is.
Az koncerteken a barokk nagyságok közül Purcell, Vivaldi és Händel kapja a főszerepet, műveik foglalják keretbe Wolf Péter és Hidas Frigyes egy-egy kiválasztott alkotását. A sorozat erre az évadra két újdonságot tartogat: a koncertek elején csodás operanyitányokat hallhat a közönség, majd a műsor első felében egészen fiatal, még gyerekkorú hegedűs-tehetségeket ismerhet meg a zenekar művészeivel való együtt muzsikálás keretében. A befogadást, értelmezést továbbra is Várnagy Mihály brácsa-szólamvezető rövid, összefoglaló magyarázatai segítik, a sokszor humoros vagy ironikus történetekkel és anekdotákkal könnyed, családias légkört teremtve.