Koncert

Los Orangutanes

Los Orangutanes előadó
Kobuci Kert
2022. szeptember 28. (szerda) 20:00
Ár: 3000 Ft, elővétel: 2500 Ft

Helyszín:

Kobuci Kert
1033 Budapest, III. kerület, Fő tér 1

A Los Orangutanes zenekar 2017 óta táncoltatja a magyar cumbia rajongókat. Annak ellenére, hogy Dél-Amerika legnépszerűbb stílusa a cumbia, ez a műfaj méltatlanul kis figyelmet kapott eddig idehaza. Ezen szeretne változtatni a Los Orangutanes, melyet kipróbált, veterán zenészek hívtak életre. Az Irie Maffia, Zuboly, Paso, Besh o droM, Anselmo Crew tagjaiból verbuválódott csapat rövid idő alatt a táncolni vágyó magyarok kedvencévé vált, teltházas Müpa, Akvárium Nagyhall és Kobuci kertes koncertek, valamint számtalan hazai fesztivál is a hátuk mögött van már. 2021-ben jött el az idő az élő koncetek mellett a stúdió lemezek kiadására is.

A Lo Mejor De La Cumbia tisztelgés a műfaj legnagyobb úttörői előtt. Összesen 12 klasszikus cumbia dalból ősszegyúrt egyveleg, amely betekintést nyújt a cumbia széles spektrumába. Latin ütősök és sok fúvós hangszer mellett a műfaj legjellegzetesebb hangszere, a tangóharmonia is főszerepet kap. A dalok pedig Ivan Tabeira és Árkosi Szabi előadásától válnak igazán egyedivé.
A Lo Mejor De La Cumbia egy audiovizuális album, majd minden dalhoz készül egy animációs kisfilm is, amely betekintést mutat mind a zenekar, mind a cumbia kissé meseszerű, pszihedelikus világába. Aki járt már Los Orangutanes koncerten, az tudja, hogy nem lehet ülve végignézni a csapatot, az ember lába automatikusan táncra perdül.