Koncert

Ludovic Tézier és vendégei áriakoncertje - Hang-szálak

Ramón Vargas előadó
Müpa (Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem)
2021. március 23. (kedd) 19:30
Ár: 3900, 5900, 7900, 9900, 12900 Ft

Helyszín:

Müpa (Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem)
1095 Budapest, Komor Marcell utca 1.

km.:  Cassandre Berthon (szoprán),  Ramón Vargas (tenor), A Magyar Állami Operaház Zenekara, vezényel: : Pier Giorgio Morand


Népszerű áriák és duettek Mozart, Donizetti és Verdi operáiból


Az operairodalom három lenyűgöző fejezete: a bécsi klasszika, a bel canto és a nagy formátumú, érett 19. század ¬¬Mozart, Donizetti, Verdi képviseletében - és a világhírű francia bariton, akihez honfitársa, a sokoldalú szoprán, valamint az ünnepelt mexikói tenor csatlakozik. Ellenállhatatlanul vonzó kínálat, melyet egy nagy tapasztalatú karmester, az operaműfaj avatott ismerője tesz teljessé a produkciók irányítójaként. Ez a hangverseny olyan estének ígérkezik, amely az operabarátok számára kihagyhatatlan.


Ludovic Tézier a Párizsi Opera által működtetett École d'Art lyrique és a Centre National d'Artistes Lyrique növendékeként szerezte tudását, majd 1998-ban a Plácido Domingo alapította Operalia nemzetközi verseny adott jelentős lendületet karrierjének. Emlékezetes Don Giovanni, Gróf (Figaro házassága), Don Pasquale és a világ nagy operaházainak rendszeres vendége Verdi, Wagner, Massenet, Puccini legszebb baritonszerepeiben. Cassandre Berthon sokoldalú szoprán, akinek repertoárja a barokk oratorikus művektől az operáig, Haydntól és Mozarttól Rossinin és Verdin át Fauréig és Ravelig ível. Ramón Vargas a 21. század egyik legnépszerűbb tenorjaként különleges sikereket arat a bel canto repertoárban, a New York-i Metropolitantől a bécsi Staatsoperig a világ valamennyi jelentős operaházában szívesen fogadott művész. Az oboásból lett karmester, Pier Giorgio Morandi, Leonard Bernstein és Seiji Ozawa egykori tanítványa az olasz repertoár specialistája. A világ számtalan operaházában vezényelt már, s a római Santa Cecilia Akadémia zenekarától a Tokiói Filharmonikusokig a legkülönfélébb zenekarok élén vendégszerepelt.