Koncert

Manó koncert IV. - Ráadás / Zene és kép

Méhes Csaba pantomim
Iván Gábor házigazda
Concerto Zeneház
2020. február 09. (vasárnap) 15:00

Helyszín:

Concerto Zeneház
1094 Budapest, IX. kerület, Páva utca 10-12.

A Concerto Budapest népszerű Manó programja az óvodás és kisiskolás gyerekeknek szól: ez a játékos, interaktív előadás a zene alapjaival ismerteti meg a gyerekeket. A következő évadban zenevilágba, a zene és a világ kapcsolatába kalauzolja lelkes közönségét a házigazda Iván Gábor, a Concerto Budapest ütőse és állandó társa, a nélkülözhetetlen Méhes Csaba pantomimművész.​


Hogyan hat egymásra a kép és a zene? Megjelenik-e a szemünk előtt egy kép a zene hallatán? Megszólal-e egy dallam bennünk, ha egy képet látunk? Hogyan illik egymáshoz egy kép és egy zene hangulata? Milyen, amikor élőben születik meg egy kép a zenére? Más-e az állókép és a mozgókép zenéje? A zene és a kép kapcsolatát járjuk körbe ilyen kérdéseken keresztül sok muzsikával, fantáziával, és vidámsággal.


A. Vivaldi: Tél 1. tétel
J. Ph. Rameau: Rigaudon
A part alatt – magyar népdal feldolgozás
M. Muszorgszkij: Katakombák – Holtakkal a holtak nyelvén - részlet az Egy kiállítás képei c. sorozatból
A Farsangi napokban - népdal feldolgozás
Danny boy - ír tradicionális dallam
Iván Gábor: Őskor nyitány, A csillag útja, A vidám bányász, Az északi szél, Dark side funky
filmzenék


Házigazda: Iván Gábor


Közreműködők: Várkonyi Zsófia (hegedű), Somogyi Judit (brácsa), Szabó Éva (cselló), Lőrincz Anita (fuvola), Pápai Ákos (klarinét, basszusklarinét), Papp Tímea (hárfa), Dzsanda Vitalij, Éles Tibor, Janca Dániel (ütőhangszerek), Méhes Csaba (pantomim), Nagy Zsófia (illusztrátor)