Koncert

MAO Legendás Albumok - Clifford Brown Sextet: New Star On The Horizon

Online nézhető ONLINE
2021. május 11. (kedd) 20:00
Ingyenes

Clifford Brown rövid életútja ellenére óriási hatást gyakorolt kortársaira és az elkövetkező idők muzsikusaira is. Életének egy tragikus autóbaleset vetett véget 25 éves korában, de az ezt megelőző négy évben számos lemezfelvétel megörökítette Brown tehetségét.
Képzettsége és tudása mellett káros szenvedélyektől mentes életvitele is tiszteletet ébresztett kollégáiban. Kezdeti megjelenéseit Chris Powell R&B lemezeire vezethetjük vissza, melyek után Tadd Dameronnal, Art Blakeyvel, J. J. Johnsonnal és Lionel Hamptonnal is együttműködött. Max Roach dobossal a saját nevükkel fémjelzett hard bop felvételek referenciaként élnek a muzsikusok szívében, Lee Morgan és Freddie Hubbard trombitások pedig elsődleges hatásként emlékeznek Cliffordra, emellett Miles Davis is tiszteletét fejezte ki iránta. Brownt rendkívül korai távozása sem tudta visszatartani attól, hogy egy teljes életművet hagyjon maga után, mely mennyiségében és minőségében is kiemelkedő.
A május 11-én hallható koncerten a trombitáslegenda hattagú formációjának New Star On The Horizon című anyagát ismerheti meg a közönség.


Az előadás ingyenes, az online stream koncert előtt interakítv beszélgetés lesz.