Koncert

Margaret Island Szimfonik - Csend Turné 2019

Margaret Island előadó
Kölcsey Központ
2019. november 13. (szerda) 19:00
Ár: 4900, 5400 Ft

Helyszín:

Kölcsey Központ
4026 Debrecen, Hunyadi utca 1-3.

Szimfonikus hangszerelésben csendülnek fel a Margaret Island slágerei és legfrissebb szerzeményei a 2019-es országjáró Csend turnén.


2019. november–december folyamán a Csend turné keretein belül a zenekar nívós helyszíneken mutatja be szimfonikus hangszerelésű műsorát, a Heuréka Pop Orchestrával kiegészülve.


„Idén év elején mutattuk be a Csend színei műsorunkat a Müpában, ami egyfajta közös elcsendesülés volt: áthangszerelt dalaink mellé többek között Süveg Márk Saiid közreműködésével fűztünk néhány elgondolkodtató üzenetet emberi kapcsolatokról, hétköznapi kérdésekről, az élet körforgásáról. Nagyon szerettünk a hallgatóságunkkal együtt elmerengeni könnyedebb és komolyabb hétköznapi kérdéseken, ezért úgy döntöttünk, hogy egy hasonló műsorral körbeutazzuk az országot”, vezeti fel Lábas Viki a turné alapötletét.


„Ritkán van alkalmunk olyan elegáns helyszíneken játszani, mint például a pécsi Kodály Központ, a veszprémi Hangvilla vagy a debreceni Kölcsey Központ. Az ilyen típusú ültetett koncertek számunkra is egész más élményt adnak, mint a fesztiválos fellépéseink, hiszen olyan fókuszált figyelmet kapunk a színpadon, ami által a dalaink is életre kelnek, egész más értelmet nyerhetnek egyes sorok, szövegrészletek”, fűzi hozzá Füstös Bálint.


„Egy-egy húzósabb fesztiválszezont követően, amikor nap nap után turnébuszban utazunk, nekünk is jólesik kicsit magunkba nézni, befelé figyelni”, meséli Törőcsik Kristóf. „A sok zaj, színes forgatag és intenzív élmény után mi is igényeljük az elcsendesedést, amikor van idő arra, hogy kicsit újra tudjuk huzalozni a gondolatainkat, helyükre tudjuk pakolni a sok minket érő impulzust. Erre mi magunk is próbáljuk tudatosan megteremteni az alkalmakat, és úgy véljük, hogy mások számára is fontos üzenet lehet az, hogy néha meg kell állni, ki kell kapcsolni.”

Parno Graszt lemezbemutató koncert a Müpában február 14-én!