Koncert

Marko Hietala, Oceanhoarse

Oceanhoarse előadó
2020. február 11. (kedd) 19:00
Ár: 6900 Ft, elővét 01. 31-ig: 5900 Ft, early bird:4900 Ft

Marko Hietala: szólólemezével koncertezik Budapesten a Nightwish basszerosa

Marko Hietala a kortárs heavy metal zenészek aktív és sokszínű képviselője. A bő 35 éve aktívan zenélő finn basszusgitáros és énekes hatása megkérdőjelezhetetlen a szimfonikus metal színtéren, hiszen a Nightwish tagjaként végzett zeneszerző munkája döntő hatással van az együttesre, énekhangja pedig Floor Jansen orgánuma mellett is megőrizte jelenlétét, fontosságát.
Ahogy a Nightwish több más tagjának is, Markónak is vannak saját, ill. „másodállású” zenei projektjei. Azonban míg például Emppu Vuorinen”csak” 2002-ben alapította meg a Brother Firetribe-ot, Marko zenekara, a Tarot még a Nightwishnél is öregebb, hiszen hivatalosan 1982 óta működik.
Idén azonban nem e két csapat egyikével, hanem egymagában készített nagylemezt a nagyszakállú basszusgitáros: a személyes hangvételűre sikerült Mustan Sydämen Rovio májusban jelent meg, és akusztikus, valamint progrock dalokat egyaránt tartalmaz, amelyek finn és angol nyelven is kiadásra kerülnek.
A 12 állomásos turnén Markót Anssi Nykänen dobos, Tuomas Wäinölä gitáros és Vili Ollila billentyűs kíséri. Budapesten február 11-én játszanak, a Barba Negra Music Club színpadán.