Koncert

Márta István: Kaleidoszkóp

Mandel Quartet előadó
Boros Misi előadó
Magyar Zene Háza (Koncertterem)
2022. október 11. (kedd) 19:00
Ár: 4000 Ft

Helyszín:

Magyar Zene Háza (Koncertterem)
1146 Budapest, XIV. kerület, Olof Palme sétány 3-5

Az idén 70 esztendős, Erkel-díjas fesztivál-alapító és -szervező, színházigazgató, közösségteremtő komponista Márta István egy nem szokványos koncert-performanszot tart a Magyar Zene Háza koncerttermében.

Nem lesz virágcsokor, ünnepi beszéd és könnyes visszaemlékezés, de lesz egy furcsa - az életmű különböző állomásait felelevenítő - hangos kaleidoszkóp. Elektroakusztikus és multimédiás zenei szösszenetek, barokk stílusban íródott diplomamunka, keserédes kánon, tananyaggá és világlátottakká nemesedett kompozíciók; egy sajátos és öntörvényű, részleges komponista életművének részletei.

Az előadók között szerepel Boros Misi (egy neki ajánlott postludiummal), újra színpadra áll (ül) a Mandel Quartet. Fellép Szirtes Edina Mókus vonós kvintettje, az Amadinda Együttes játssza a Babaházi történetet, a Free Style Jazz Orchestra (Dés Lászlóval, Gőz Lászlóval) a Karácsony Napja - 24. lecke című kompozíciót. Zenélnek még a Zeneakadémia fiataljai és a Magyar Harsona Együttes. Egy ősbemutatót is ígér a komponista: Trip(p)tichon-Bosch címmel komponál új darabot négy ütőre, négy harsonára.