Koncert

Martin Kohlstedt / Villő

Martin Kohlstedt előadó
A38 Hajó
2023. szeptember 23. (szombat) 20:00

Helyszín:

A38 Hajó
1113 Budapest, XI. kerület, Henryk Sławik rakpart Petőfi-híd budai hídfő

MARTIN KOHLSTEDT

A meghitt, érzelmes játékmódjáról és nem mindennapi koncertterem-berendezéseiről ismert német zeneszerző-muzsikus szeptember 23-án tér vissza az A38 színpadára.

Martin Kohlstedt a hangszeres zene és az elektronika kiemelkedő zeneszerzői, zongoristái és producerei közé tartozik. Korábbi albumait, a «Tag» és «Nacht», «Strom» és «Ströme», «Flur» és a legutóbbi «Feld» névre keresztelt lemezt és azok feldolgozásait nemzetközi elismeréssel és koncertkörúttal jutalmazták az egész világon.

Martin Kohlstedt élő fellépéseivel és stúdiófelvételeivel mércét állít fel arra vonatkozóan, hogy az élvonalbeli elektronikai produkció hogyan keveredhet könnyedén az analóg és akusztikus megközelítésekkel, a klasszikus zongorától és az ambienttől a terepfelvételeken át a score designig. Kohlstedt intuitív módon egyesíti az alapvetően eltérő világokból és hangzásvilágokból származó inspirációkat és hatásokat egyedi zenei ötvözetté, és olyasvalamivé formálja, ami inkább élő testnek, semmint darabok sorának tűnik – legyen az egy látványos fesztiválshow, egy bensőséges zongorakoncert, egy többdimenziós filmzene vagy egy magával ragadó albumélmény.

Alkotási mechanizmusát moduláris kompozíciónak írja le; darabjai mindig mozgásban vannak, és soha nem nyúlnak végleges formához – még koncertek alatt sem. Alkotói folyamatának fontos része az improvizáció, csakúgy, mint a közönséggel való egyenrangú interakció, a bátorság és olykor merészség a kudarchoz, valamint az emberekkel, térrel és kontextussal való interakció.
Ennek érdekében Martin Kohlstedt olyan neves partnerekkel működött együtt, mint a Leipzig Gewandhaus kórus és olyan művészekkel, mint Douglas Dare, Sudan Archives, Henrik Schwarz, valamint olyan kiadókkal, mint a Warner Classics. Saját kompozíciói mellett Kohlstedt filmekhez, színdarabokhoz, podcastokhoz és hangoskönyvekhez ír zenét és darabokat. «Edition Kohlstedt» néven saját kiadót vezet, és a szülőhelyéhez közeli erdőfelújítási projekttel igyekszik megfelelni nemzetközi művészként vállalt kötelezettségeinek.