Koncert

Medikus Zenekar és a Vox Mirabilis Kamarakórus, vez: Dubóczky Gergely

Dubóczky Gergely karmester
Pesti Vármegyeháza Díszudvara
2020. augusztus 18. (kedd) 20:00
Ár: 1800 Ft

Helyszín:

Pesti Vármegyeháza Díszudvara
1052 Budapest, Városház utca 7.

Debussy: Egy faun délutánja
Debussy: Petite Suite
Mendelssohn: Szentivánéji álom - részletek


A Covid-19 magyarországi megjelenése óta először lép színpadra teljes létszámmal a Medikus Zenekar, amelynek tagjai közül számos fiatal szakember erő feletti munkát végzett a fertőzött betegek gyógyításában.


A Medikus Zenekar a Semmelweis Egyetem rendezvényeinek rendszeres résztvevője, de nagy sikerrel szerepeltek többek között Bayreuthban, Svájcban, Budapesten a Zeneakadémián, a Magyar Nemzeti Múzeum dísztermében és legutóbb idén márciusban a Müpában is. Tagjai elsősorban az orvosi egyetem hallgatói, valamint több hazai felsőoktatási intézmény diákjai. A 12 évvel ezelőtt alakult együttes művészeti vezetője és karmestere 2009-től Dubóczky Gergely.


A korlátozások enyhítése óta a zenekar újra próbákat tart, hiszen a zene éppúgy az életük része, mint a hivatásuk, és szeretnék megörvendeztetni a közönséget ezen az augusztusi estén egy kellemes programmal, amelyben Debussy és Mendelssohn remek és népszerű művei hallhatók. A műsorban közreműködik a több díjjal is kitüntetett Vox Mirabilis Kamarakórus.