Koncert

Meszecsinka Akusztik TV-felvétel

Meszecsinka előadó
A38 Hajó (Koncertterem)
2021. szeptember 27. (hétfő) 16:00
Ingyenes

Helyszín:

A38 Hajó (Koncertterem)
1113 Budapest, XI. kerület, Henryk Sławik rakpart Petőfi-híd budai hídfő

Egyik legeredetibb, legsokrétűbb, legszínesebb világzenekarunk, a Meszecsinka tér vissza a hajóra ezúttal Akusztik sorozat keretén belül.


A Fonogram-díjas Meszecsinka pszichedelikus világzenéje 2009 óta hódít szerte a világban. A zenekart Oláh Annamari (ének) és Biljarszki Emil (zongora, gitár) alapította, nevét (magyarul Holdacska) egy bolgár népdalból kölcsönözték. A csapat aktívan turnézik. Bejárta Európát, játszott USÁ-ban és Kanadában, klipet forgatott a Vörös Téren és road movie-t a Balkánon. Németország legnagyobb lapja, a Frankfurter Algemeine is méltatta a zenekart, a NEW YORK MUSIC DAILY pedig ezt írta a New York-i koncertjéről: “Bár egy klubban voltunk, nem volt nehéz elképzelni, ahogy százezer ember egy európai nyári fesztiválon egyszerre csapkod és hajladozik válaszul Oláh színpadi szenvedélyére”.


Meszecsinka legújabb albumát a német Nordic Notes / CPL Music kiadó (a világ harmadik legjobb független kiadója a WOMEX 2020-as Top10 independent label listáján) adta ki. A lemez eljutott az Worldmusic Charts Europe 7-ik helyére, játszotta sok külföldi rádió, köztük a napi 800.000 hallgatójú Bayern 2 rádió.


„… vad és rendezetlen, mint a világegyetem végét ünneplő rave party filmzenéje…kelet-európai Kate Bush vagy Cocteau Twines…The Orbra és Ozric Tentaclesre emlékeztető trance hangulat…” Songlines Magazine UK


„A rock, jazz, pszichedelikus és cigány-balkán elbűvölő keveréke. A mezítlábas énekesnő felfoghatatlan mágiát művelt, a zene hol transzba ejtette a közönséget, hol darabokra tépte” Rockcult.ru


A limitált férőhelyes TV-felvételen jelentkezési sorrendben, az alábbi linken való ingyenes regisztrációt követően vehetsz részt:
https://www.a38.hu/hu/program/meszecsinka-akusztik-hu


A hatályos kormányrendelet alapján az eseményre való belépés kizárólag érvényes védettségi igazolvány (vagy applikáció) és személyi igazolvány (vagy útlevél) együttes felmutatásával lehetséges.