Koncert

Modern Art Orchestra Plays The Music of Kristóf Bacsó

Kristóf bacsó előadó
Varga Dániel előadó
Szalóki Ági előadó
Fekete-Kovács Kornél művészeti vezető
Harcsa Veronika előadó
BMC - Koncertterem
2020. február 16. (vasárnap) 19:30

Helyszín:

BMC - Koncertterem
1093 Budapest, IX. kerület Mátyás utca 8.

Izgalmas, kelet-európai életérzés hatja át Bacsó Kristóf jazz és kortárs elemekből építkező zenéjét – ebből hallhatunk ízelítőt a Modern Art Orchestra következő, február 16-i koncertjén a BMC - Budapest Music Centerben. Az esten fellép Szalóki Ági is. A MAO Master Class sorozat zeneszerzője ez alkalommal Varga Dániel lesz, aki pedig Harcsa Veronikát hívta meg vendégművészként.


Bacsó Kristóf generációjának egyik legkiemelkedőbb és legsokoldalúbb előadó és zeneszerző egyénisége. A Modern Art Orchestra alapító tagja, amellyel 2014-ben készítette el szerzői lemezét Circular címmel. Szívügyének tekintett triója, a Bacsó Kristóf Triad, Pannon Blue című lemeze az év albuma díjat kapta a Gramofon zenei magazintól. 2012-től tanít a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz Tanszékén.


Zenei világára jellemző, hogy a jazz és a kortárs zenei elemek keveredése mellett szívesen emeli be a dalokba a kelet-európai életérzést. “Zenét szerezni csak őszintén lehet, nekem pedig ösztönösen ez a hangzásvilág szűrődik bele az ötleteimbe komponáláskor – meséli karakteres stílusáról. – Számos külföldi fellépés alkalmával kaptam olyan visszajelzést, hogy a zenémen érződnek a magyar vagy kelet-európai gyökereim.” A MAO-val közös munkáról úgy nyilatkozott: “Izgalmas részese lenni egy olyan zenei műhelynek, ahol az ember szabadon kipróbálhatja az elképzeléseit, az pedig felemelő érzés, amikor a papír mellett megálmodott zenei ötleteket és történeteket egyszerre egy egész zenekar szólaltatja meg.”


A 2020. február 16-i koncerten több szerzemény is elhangzik majd a 2014-es „Circular” című lemezről, amely a “Revelation” értékelést kapta a neves francia szaklap, a Jazzmagazine kritikusától. Felcsendül majd „Lunar Dance” címmel az a kompozíció is, mellyel Bacsó Kristóf a Brussel Jazz Orchestra nemzetközi zeneszerző versenyén a legjobb négy szerző közé jutott 2011-ben. A koncert vendégművésze Szalóki Ági lesz, aki egy vadonatúj kompozíció énekes szólistájaként tűnik majd fel.


Az est első 15 percében az Artisjus támogatásával megvalósuló MAO Master Class – big band zeneszerzői akadémia hallgatójaként bemutatkozik Varga Dániel szaxofonos-zeneszerző, aki vendégjátékával is színesíti majd a közös műhelymunka eredményeként megszülető produkciót. A koncert első részében Harcsa Veronika énekesnő is közreműködik.

Március 3-án újra KultúrKedd!
március 3., kedd 00:00-24:00 Március 3-án újra KultúrKedd!

Kedvezményes jegyek csak egy napig a PORT.hu-n!