Koncert

Müller Péter Sziámi AndFriends: Testből Testbe

A38 Hajó (Koncertterem)
2019. február 16. (szombat) 20:00
Ár: Minden jegy elkelt!

Helyszín:


1113 Budapest, XI. kerület Henryk Sławik rakpart

A magyar underground egyik legfontosabb oszlopa, Müller Péter Sziámi és zenekara a Testből Testbe című Sziámi lemez dalait is előadják ezen a különleges koncerten.


A Müller Péter Sziámi AndFriends zenekar derűsen és merészen termékeny, innovatív, ugyanakkor szigorúan és lazán hagyományőrző alkotócsoport. Mint neve is mutatja, kipróbált baráti társaság, amely egyenként és együtt is megjárta a szocializmus és a posztkapitalizmus legjobb tűrt és tiltott formációit. Ebből következően ők azok, akik folyamatosan karbantartják az URH, a Kontroll-Csoport, a Sziámi, a korai Európa Kiadó és néhány más fontos, megszűnt vagy ritkán létező formáció kiemelkedő dalait. Ezek a számok meghökkentő/természetes módon ma újra ugyanúgy - ha nem erősebben - hatnak, mint megszületésük pillanatában. A hat éve aktívan együtt zenélő AndFriends Budapesten mostanában számos zsúfolt, gyakran dupla koncertet adott a főváros nagyobb, mértékadó helyszínein és kihagyhatatlan fesztiválzenekarként is számon tartják.


A zenekar legújabb, NEVESS MAGADRA! című albuma idén januárban jelent meg. Természetesen a koncerten az újabb dalokból is hallhat jó néhányat a nagyérdemű.