Koncert

Müpa Home LIVE - Budafoki Dohnányi Zenekar, vez.: Guido Mancusi

Guido Mancusi karmester
Online nézhető ONLINE
2021. január 27. (szerda) 19:30
Ingyenes

Stravinsky: Tűzmadár-szvit (1919)
Bruckner: VI. szimfónia


A ZenePlusz sorozat soron következő hangversenyében a „Plusz” ezúttal az online közvetítés, hiszen a tervezett táncos produkciónak nem kedveznek a pandémiás szigorítások, de a terveknek megfelelően a zenekar első vendégkarmestere, Guido Mancusi vezényli a hangversenyt.
Stravinsky Tűzmadár című balettjében a mesejáték két főszereplőjének, a pokoli Kascsej és a tisztaságot szimbolizáló tűzmadár küzdelmének megdicsőülést hozó végkifejlete a fináléban teljesedik ki. A hangversenyen a mű 1919-ben komponált szvitje csendül fel.
A koncert második felében Bruckner ritkábban játszott VI. szimfóniáját hallgathatja meg kedves közönségünk. A szimfónia viszonylag gyors elkészülését nagyban előmozdította, hogy előző szimfóniáját a kritikusok és a közönség is ünnepelte, ezért a régóta várt elismertség és sikerek után lelkesen, lendületesen vágott bele a VI. szimfónia megkomponálásába. Előző szimfóniáihoz képest kicsit más hangvételű művet írt; könnyedebb hangvételű, ezért a közönség számára is könnyen hozzáférhető.


ZenePlusz/3.


Az előadás megtekinthető a Müpa honlapján és YouTube-csatornáján.