Koncert

Alekszej Vologyin (zongora)

Elmarad
Müpa (Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem)
2020. március 11. (szerda) 19:30
Ár: 3000, 4000, 5000, 6000, 8000, 10000 Ft

Helyszín:

Müpa (Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem)
1095 Budapest, Komor Marcell utca 1.

Az MVM Koncertek közleménye:


"Kedves Közönségünk,


Az MVM Koncertek keretében meghirdetett ma esti Alexei Volodin zongoraest a Müpában Magyarország kormányának döntése értelmében, valamint visszavonásig valamennyi ezt követő koncertünk elmarad.
A jegyek visszaváltásának módjáról hamarosan honlapjainkról tájékozódhatnak.
Megértésüket köszönjük.
Szívélyes üdvözlettel:
Jakobi László, a koncertek rendezője"


A Müpa hivatalos nyilatkozata:
"Kedves Látogatóink,
Magyarország kormányának döntése értelmében, a megfogalmazott iránymutatást követve a Müpa a mai naptól kezdődően - egyelőre 2020. március 31-ig - az előadásait nem tartja meg.
A megvásárolt jegyeket a Müpa visszaváltja, ennek módjáról hamarosan tájékoztatjuk a közönséget.
Megértésüket, együttműködésüket köszönjük.
Müpa Budapest"


Haydn: Esz-dúr szonáta, Hob. XVI:49
Beethoven: Esz-dúr szonáta, op. 31, No. 3
Chopin: cisz-moll polonéz, op. 26, No. 1
Chopin: Fisz-dúr noktürn, op. 15, No. 2
Chopin: Fisz-dúr barcarola, op. 60
Chopin: Négy etűd (Gesz-dúr, op. 10, No. 5; gisz-moll, op. 25, No. 6; cisz-moll, op. 25, No. 7; cisz-moll, op. 10, No. 4)
Chopin: b-moll scherzo, op. 31


Alekszej Vologyin művészetében két alkotóelem ötvöződik: egyedülállóan érzékeny billentésmódja párosul ragyogó technikai tudással, mindez pedig ízig-vérig orosz zongoraművészre vall. Karrierje a 2003-as zürichi Nemzetközi Anda Géza Zongoraverseny megnyerése óta töretlenül ível felfelé, időközben generációja egyik legkeresettebb művészévé nőtte ki magát. A hazai közönség is számos alkalommal élvezhette előadását, első Müpa-beli koncertjére Haydn, Beethoven és Chopin műveivel készül.


A 2019/2020-as évadban Vologyin olyan neves zenekarokkal lép fel, mint az Orchestra dell'Accademia Nazionale di Santa Cecilia, a Sydney-i Szimfonikus Zenekar, a Hamburgi Filharmonikusok vagy a Royal Filharmonikusok. A vele együttműködő kiemelkedő karmesterek között pedig megtaláljuk Valerij Gergijev, Vladimir Ashkenazy, Kent Nagano és Robert Trevino nevét. Vologyin rendszeresen ad szólókoncerteket, és olyan nagyhírű hangversenytermekben lépett már fel, mint a Wigmore Hall, a Wiener Konzerthaus, az amszterdami Concertgebouw, az LSO St. Luke's, a barcelonai Palau de la Música vagy a Mariinszkij Színház. Koncerteket adott továbbá a Philharmonie de Paris-ban, a londoni International Piano Series sorozatában, a Moszkvai Konzervatórium nagytermében, a frankfurti Alte Oper, a müncheni Herkulessaal, a zürichi Tonhalle, valamint a madridi Auditorio Nacional de Música színpadain. Aktív kamarazenészként hosszú ideje dolgozik együtt a Borogyin Kvartettel, akikkel rendszeresen fellép. A magyar közönség tavaly a Kaposfesten is hallhatta kiemelkedő játékát.


„MVM Koncertek - A Zongora”
Müpa-bérlet 2020