Koncert

NAGYÚR - SZEMÉT Lemezbemutató x SHAPAT TERROR x NÍS

Nagyúr előadó
Shapat Terror előadó
Nís előadó
Dürer Kert
2022. november 26. (szombat) 18:00

Helyszín:

Dürer Kert
1117 Budapest, XI. kerület, Öböl utca 1

Eljött az idő, hogy a Dereng, a Tej és az Isten Háta Mögött romjain tavaly alakult Nagyúr kiadja első nagylemezét. A lemez címe annyi, hogy "Szemét", erről nincs mit mondanunk, legfeljebb annyit, hogy semmilyen kiadó nem adna ki ilyen című lemezt. Jó, hogy vége a 90-es éveknek, de nem jönnének-e újra el?


Shapat Terror: A Polly is Dead utáni egri űrt kitölteni hivatott Shapat Terror tökéletesen hozza az elvártat: zenéjükben a súlyos riffek és a dallamos/bömbölős ének szépen egyensúlyba kerül Sohi magyar szövegeivel. A kétlemezes zenekar már lassan két évtizede játsza saját világú rockzenéjét, jó sok grunge és stoner hatással, élőben pedig tarolnak! Zuhanjatok, ti kis rohadékok!


nís: Máris Viktor Nárcisz és Kleinheincz Zoli már korábban lerakták a névjegyüket: a Dereng, a Bálnalovas és a Doomsday Funk mind saját útjukat járó zenekarok voltak. Nos, a nís ugyanezt az utat járja: az alapvetően progresszív zenekar a grungetól a sludgeig mindenből merít, a művészi dalszövegek és a dallamvilág mindenkit elvisznek egy mélyűri utazásra.