Koncert

Náray Erika vendége: Szacsvay László

színész
színész
Müpa (Bohém Étterem)
2019. március 21. (csütörtök) 20:00

Helyszín:


1095 Budapest, Komor Marcell utca 1.

Szacsvay László, a könnyed és elegáns, végtelenül barátságos és finom humorú úriember csaknem fél évszázada megkerülhetetlen alakja a magyar kulturális életnek. 1971-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán, és azonnal csatlakozott a Nemzeti, majd 1982-ben a Katona József Színház társulatához, melynek azóta is tagja. 1978-ban megkapta a Jászai Mari-díjat, majd az Érdemes és Kiváló művész címet, 2015-ben pedig a Nemzet Színészévé választották.
Több mint százhetven bemutató kötődik a nevéhez, de számos filmben és tévésorozatban is felejthetetlen alakítást nyújtott. A fiatalabbak ismerhetik őt az S.O.S. szerelem!-ből, a Mancsból vagy az Életképek című sorozatból, szinkronszerepeinek végtelen sorában pedig megtalálhatjuk a Csillagok háborúja Yoda mesterét, a Hitman Dr. Delriegóját és a Micimackó Nyusziját. Amint azt a Budapesti Orfeum című zenés összeállításban bizonyította, fölényesen mozog a kuplék és a sanzonok világában. A Jazzrajongók esten kiderül, milyen kapcsolat fűzi a jazz-zenéhez, melyek voltak unikális pályájának legörömtelibb pillanatai.


A nézőket, akik 18.00 órától érkezési sorrendben foglalhatják el helyüket, a Bohém Étterem üdvözlőitallal várja, a koncert előtt és után pedig vacsorázási lehetőséget biztosít számukra.