Koncert

Náray Erika vendége: Szalóki Ági / JAZZRAJONGÓK

Náray Erika előadó
Szalóki Ági előadó
Müpa (Bohém Étterem)
2020. május 21. (csütörtök) 20:00
Ár: 2300 Ft

Helyszín:

Müpa (Bohém Étterem)
1095 Budapest, Komor Marcell utca 1.

„Aki nem tartja meg hagyományait, csak hánykolódik. Azok a népek, amelyek elvesztik az identitásukat, mentálisan könnyebben megbetegszenek” - vallja az angyali hangú Szalóki Ági, a mai magyar folk zene egyik legmeghatározóbb énekese, aki gyerek zenekarával az elmúlt tizenöt évben mintegy hatszáz koncertet adott Magyarországon, a környező országok magyar közösségeiben és több európai gyerekközösségben.


Ötévesen az István a király című rockoperában éneklő Sebestyén Márta hatására alakult ki benne vonzalom az erdélyi magyar népzene iránt, majd Sebő Ferenc tanácsára kezdett népi éneklést tanulni Bodza Kláránál. Tizenhat évesen az Ando Drom együttes jubileumi koncertjén lépett először színpadra a budapesti Katona József Színházban, olyan muzsikusok közt, mint Szakcsi Lakatos Béla vagy Dés László. Az Ökrös együttesben és a magyarországi világzenét játszó Besh o droM együttesben énekelt évekig, velük járta be a világot a Montreali Jazz Fesztiváltól a Glastonbury fesztiválon át a párizsi Théâtre de la Ville-ig, New Yorktól Pekingig. Jazzénekesnőként együttműködött Szakcsi Lakatos Bélával, és olyan kiváló zenészek hívták még partnerül, mint Oláh Kálmán, Balázs Elemér vagy Presser Gábor. 2004-ben alapította első zenekarát, és készítette el első szólólemezét gyerekek számára Téli-nyári laboda címmel. Széles körű klasszikus zenei nevelésénél fogva a mai napig rajong Bach, Debussy és Bartók műveiért, illetve egyes klasszikus kortárs zenei irányzatokért is.


A nézőket, akik 18.00 órától érkezési sorrendben foglalhatják el helyüket, a Bohém Rendezvényhelyszín üdvözlőitallal várja, a koncert előtt és után pedig vacsorázási lehetőséget biztosít számukra.