Koncert

Necrophobic (S), Sin of Kain

Necrophobic előadó
Sin Of Kain előadó
A38 Hajó (Koncertterem)
2019. július 21. (vasárnap) 20:00
Ár: 4900 Ft, elővét: 4500 Ft

Helyszín:

A38 Hajó (Koncertterem)
1113 Budapest, XI. kerület Henryk Sławik rakpart

Mark of the Necrogram Tour 2019


A svéd black-death metál legenda, a Necrophobic eredeti énekesével és egy lenyűgöző új lemezzel tér vissza! A kilencvenes évek skandináv extrémzenéjét alapvetően meghatározó együttes Mark of the Necrogram című monumentális idei albumát kritika és közönség az év legjobbjai között emlegeti, és a harminc éves zenekar ismét Anders Strokirkkal koncertezik, többek között Budapesten is. A fellépés vendégeként pedig a Sin of Kain ad teljes értékű koncertet.


Nagyon kevesen gondolták volna, hogy az 1989-ben alapított, tehát jövőre harmincéves Necrophobic késízti el 2018 legerősebb, legsúlyosabb death-black metál albumát. A műfaj és a zenekar főleg a kilencvenes években tündökölt ‒ és maga a Mark of the Necrogram is ezt az időszakot idézi meg. Talán kicsit nosztalgikusan, de semmiképp sem idejét múlt módon.


A hosszú évek során számtalan zenész megfordult a zenekarban az alapító Joakim Sterner körül, ám pár éve visszatért az eredeti énekes, az első lemez után távozó Anders Strokirk. Masszív hörgő vokálja új lendületet adott a zenekarnak, és az új, immár a műfaj egyik legfontosabb kiadójánál, a Century Mediánál megjelent lemez lenyűgöző hangzásában, okkult-sötét témáiban, monumentalitásában méltó folytatása a svéd-norvég "sötétített halálmetál" kilencvenesévek-beli nagy hagyományának.


A Necrophobic ezt a lemezt mutatja be nyári fesztiválturnéján, amelyet csak egyszer szakít meg, egy súlyosnak ígérkező klubfellépés kedvéért, július 21-én az A38 Hajón.