Koncert

ONLINE! Berka-Tázló Duplakoncert

Berka Együttes előadó
Szlama László előadó
Tímár Sára előadó
Online nézhető ONLINE
2020. december 09. (szerda) 20:00

A Berka legutóbbi lemeze a Csángó négy évszak remek kritikákat kapott, a lemez egy Csángó évkört mutat be zenében. A Berka minden második pénteken tart a Fonóban molvdai táncházat, amely most a járványhelyzet miatt szünetel, ezért is szeretne a zenekar kedveskedni táncházi közönségének egy online esttel, a Tázlóval közösen.


A 2008-ban alakult Berka tagjai az igen változatos moldvai csángó dallam- és táncrepertoárral az elmúlt évtizedben sokat foglalkoztak. E tájegység iránti szeretetüket és tiszteletüket immár egy évtizede tartó, kéthetente megrendezésre kerülő táncházsorozatukkal igyekeznek kifejezni. Repertoárjukban nem csak a „klasszikus” moldvai dallamok, hanem eldugott, kisebb falvak feledésbe merült, még nem hallott dallamai is helyet kapnak.
Online koncertjük vendége: Szlama László kobzás.


A budapesti Tázló együttes több évtizede gyűjtji, tanulja és játsza a Kárpátokon túl élő moldvai magyarság hagyományos zenéjét, nagy gondot fordítva az eredeti játékmód és stílus elsajátítására. Muzsikájuk a csángó dallamokból szabadon építkezik. Feldolgozásaikban a hagyományos zenei anyag modern hatásokkal ötvöződik.
Online koncertjük vendége: Tímár Sára énekes.