Koncert

Operett Százszor! - világrekord országos operett körutazás

Kovács Beáta előadó
Újhelyi Andrea előadó
Kósa Zsolt előadó
Békefi László előadó
Jenei Gábor előadó
Berkes Mirjam előadó
Budai Szabadtéri Színház Csillebérc
2021. augusztus 09. (hétfő) 15:00
Ingyenes

Helyszín:

Budai Szabadtéri Színház Csillebérc
1121 Budapest, XII. kerület, Konkoly Thege M. út 21.

Ismét nagy fába vágja a fejszéjét a Budapesti Showszínház!
Világrekordra készül az operett turné.


A Budapesti Showszínháztól már szinte megszoktuk, hogy mindig valami újdonsággal, egyedi ötlettel vagy különlegeséggel rukkolnak elő. Hozzájuk kapcsolható a Budai Szabadtéri Színház megnyitása Csillebércen, Kosztolányi Édes Anna című művének musical változata, különböző segélykoncertek erdőtüzek kárenyhítésére vagy a Csoda Csoport beteg gyermekeinek támogatása adománygyűjtések formájában.
Idén nyár végétől viszont egy számukra is minden eddiginél nagyobb kihívás elé néznek: 50 nap alatt 100 hazai településen adnak ingyenes operett koncertet egy különleges, erre a célra kialakított mozgó kamionszínpad segítségével. Az országjárás természetesen akkor indul el, ha erre a jogszabályi keretek lehetőséget adnak, de a jelenlegi tervek alapján augusztus közepén útnak indul az első Operett Karaván.
A száz helyre ezidáig 102 település jelentkezett, így a végleges útiterv is kialakult: Záhonytól Harkáig szinte 30 kilométerenként megállnak majd, hogy látványos, különleges és minden bizonnyal emlékezetes operett gálával örvendeztessék meg a települések lakóit.
Az esemény külön érdekessége, hogy a nagyvárosok mellett olyan településekre is eljut majd a produkció, amelyeken még soha nem volt operett előadás, hiszen se színházépület, se kultúrház nem működik a körzetükben, így az idősebb korosztálynak hatalmas meglepetés és ajándék lesz ez a kezdeményezés.
Az operett karaván útjáról egy tíz részes dokumentumfilm is készül, melyben az érintett települések kulturális emlékeiről beszélgetnek az operett gála szereplői a települések vezetőivel, illetve meglátogatják nevezetességeiket, kulturális intézményeiket is.
Az Operett százszor! című eseménysorozat világrekord is lehet, hiszen egymás után ilyen sok operett előadás még sehol, soha nem volt a világon, így a Budapesti Showszínház Guiness rekord kísérletként jelenti be az országos körútat.
A művészeknek és a szervezőknek is nagy kihívás lesz végig haladni a közel 15000 km-es úton, de ennek ellenére nagyon várják már az indulást, hiszen életük egyik legnagyobb kalandja vár rájuk ezen az utazáson.
A települések részletes listáját a Budapesti Showszínház weboldalán lehet megtalálni (www.showszinhaz.hu), az egyes helyszínek időpontjaival együtt.


Az eseményen fellép Kovács Bea, Újhelyi Andrea, Simon Boglárka, Kósa Zsolt, Békefi László, Jenei Gábor, Berki Sándor, Rigó Ferenc valamint Berkes Mirjam és táncegyüttese.